Gesigneerde kleurenets Grote Kerk (St. Bavo) Haarlem (rond 1948) Anton Heyboer ( 1924-2005)Dit werk is o.a. te koop tijdens de Ontmoetingsdagen
Gesigneerde kleurenets Grote Kerk (St. Bavo) Haarlem (rond 1948) Anton Heyboer ( 1924-2005)Dit werk is o.a. te koop tijdens de Ontmoetingsdagen

Ontmoetingsdagen Exoduskerk

Algemeen

SOMMELSDIJK - Vrijdagavond 4 november en zaterdag 5 november staat de Exoduskerk, Dorpsweg 97 te Sommelsdijk weer in het teken van de jaarlijkse “Ontmoetingsdagen”.

Tijdens de Ontmoetingsdagen zijn rond en in het kerkgebouw diverse activiteiten gepland. Op het parkeerterrein achter de kerk is extra ruimte gecreëerd, waar vis, oliebollen, streekproducten en bakkersproducten verkocht worden. In de kerkzaal is een koopjesmarkt, met dit jaar een groot assortiment puzzels, gezelschapsspellen en speelgoed. Natuurlijk is er ook de bekende Exodus antiek- en curiosakraam, de crea- en kerstkraam. De altijd prijs- en enveloppenkraam voor de kinderen is een traditie en dit jaar volgens de organisatie extra bijzonder gemaakt.

De boekenmarkt van de Exoduskerk is divers en uitgebreid en hoort tot een van de grootste van Goeree Overflakkee. De boeken liggen overzichtelijk op rubriek gerangschikt en behoren tot allerlei genres, zoals romans, thrillers, literatuur, hobby- en kinderboeken. Daarnaast zijn er bijzondere exemplaren over de Tweede Wereldoorlog, streek- en algemene geschiedenis (veel eilandgeschiedenis) en een groot aantal boeken over religie. Uit een particuliere verzameling mocht men dit jaar een prachtige collectie kunstboeken ontvangen. Ook een antiquariaat is al jaren een onderdeel van de boekenmarkt. Verder wordt ook een loterij georganiseerd. Ook is er een flink aanbod tweedehands dames-, heren- en kinderkleding in vele maten, merken en kwaliteiten. De kleding is gesorteerd, gewassen en gestreken. Dit jaar wordt een deel van de opbrengst geschonken aan twee goede doelen. Het resterende deel zal besteed worden aan onderhoud en activiteiten van de kerk.

De openingstijden zijn op vrijdagavond 4 november van 19.00 – 21.30 uur en zaterdag 5 november van 10.00 - 16.00 uur. De locatie is Dorpsweg 97a, Sommelsdijk.