(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock)

Nieuwe Basiscursus Reanimatie en AED

Algemeen

OUDDORP - De stichting Reanimatie en AED-opleiding Ouddorp van de Nederlandse Hartstichting organiseert op Maandag 14 en 21 November weer een basiscursus hartreanimatie en gebruik van AED-apparatuur. De cursusavonden vinden plaats in de Dorpstienden te Ouddorp en beginnen om 20.00 uur.

“In twee avonden krijgt u de nodige achtergrondinformatie over de werking van het hart en de mogelijkheden van reanimatie”, laat de stichting weten. “U leert hoe u een harstilstand herkent en wat u als eerste moet doen, hoe u moet reanimeren en in welk tempo, en hoe u een AED aansluit en bedient. Samen met andere cursisten oefent u alle reanimatiestappen op oefenpoppen en maakt u gebruik van een oefen-AED. Na afloop van de cursus ontvangt u een erkend certificaat.”

Omdat er ook in de eigen omgeving steeds meer AED-apparatuur wordt geplaatst, is het zeker zinvol om deze cursus te volgen. Hulp binnen 6 minuten is van levensbelang, hoe meer burgers zich deze kennis eigen maken, hoe meer mensen kunnen worden geholpen.

De totale kosten voor cursus, lesboek, certificaat en dergelijke bedragen 45 euro. Voor meer informatie en aanmelding kunt u terecht bij Tineke Voogd, telefoon 0187-681477, bij voorkeur bellen tussen 17.00 en 19.00 uur.