(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock)

Lichtjestocht ‘Uw Woord is een licht op mijn pad’

Algemeen

SOMMELSDIJK - Op vrijdag 28 oktober organiseert de evangelisatiecommissie van de Hervormde gemeente Sommelsdijk een lichtjestocht met als thema ‘Uw Woord is een licht op mijn pad’. 

“In de herfstvakantie, net voordat het weer echt vroeg donker wordt buiten, willen we een gezellige tocht met lampionnen lopen. Hiermee worden we goed zichtbaar op straat, dat is belangrijk”, zegt de evangelisatiecommissie. “Jezus zegt: Ik ben het licht en jullie kunnen ook een licht zijn als je in Mij gelooft; we willen licht, hoop en blijdschap brengen in onze omgeving door de Heere Jezus te volgen.” Inwoners van Sommelsdijk en Middelharnis kunnen meehelpen om dat licht te verspreiden door in huis of tuin iets zichtbaar neer te zetten. Denk aan: een raamtekening, een open Bijbel die verlicht wordt of een mooie tekst of bloemstuk in de tuin. “Wat zou het geweldig zijn als er in iedere straat van Sommelsdijk en Middelharnis een helder licht schijnt: Jezus de hoop voor deze wereld.”

De lichtjestocht start om 18.45 uur in de Hervormde kerk van Sommelsdijk. Er is een route uitgezet van 3 kilometer door Sommelsdijk en Middelharnis. Bij de muziektent in Middelharnis wordt het lied ‘Uw woord is een lamp voor mijn voet’ gezongen. Rond 20.00 uur eindigt de wandeling weer bij de kerk, er is dan voor iedereen warme chocolademelk. Alle kinderen krijgen een lampion. Bij echt slecht weer gaat de lichtjestocht niet door.