Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Kaartmiddag in Achthuizen

De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN houdt op maandag 10 oktober een kaartmiddag in het Buurthuus, Kloosterstraat 10. U kunt jokeren of klaverjassen. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen 5,00 euro inclusief koffie of thee. 

Bingo in Achthuizen

De Plaatselijke Commissie van Stichting ZIJN organiseert voor alle 55- plussers van Achthuizen op woensdag 12 oktober een gezellige bingomiddag. De middag begint om 13.30 uur. De kosten zijn 5 euro per persoon. De middag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10.

DIRKSLAND

Tweedehands kinderkleding- en speelgoedbeurs

Zaterdag 8 oktober wordt in de Victoriahal aan de Philipshoofjesweg 57 van 11.00 tot 15.00 uur een tweedehands kinderkleding- en speelgoedbeurs georganiseerd door Stichting Kledingbeurs Kleine P@rijs in samenwerking met Stichting Verenigd in Kracht. Wat deze beurs zo bijzonder maakt is dat de beurs erg ruim opgezet is, de kleding per maat wordt uitgestald en de vriendelijke vrijwilligers voor u klaar staan. Pinnen is mogelijk. De opbrengsten van de beurs worden 50/50 verdeeld. De netto opbrengst zal worden geschonken aan o.b.s. de Inktvis en c.b.s. Prins Maurits. Om de kledingbeurs te kunnen blijven organiseren zijn wij op zoek naar vrijwilligers en/of bestuursleden. Neem in beide gevallen contact op via kledingbeursvw@gmail.com.

GOEDEREEDE

'Praetje bi un plaetje'

In Oostdam kunt u op donderdag 6 oktober genieten van een 'praetje bi un plaetje' door Andre Kastelein. Van 14.00 tot 16.00 uur neemt hij u mee naar het Goedereede uit vervlogen tijden. Deze activiteit is gratis en worden georganiseerd door de gemeente Goeree-Overflakkee en stichting ZIJN. Deelname is gratis maar u dient zich wel van te voren op te geven. Dit kan bij m.vanderwelle@zijngo.nl of telefonisch via 0187 483366 optie 2.

MELISSANT

Wandelen door Melissant

Woensdag 5 oktober is er een wandeling in Melissant. Er wordt om 9.30 uur gestart vanuit de Melishof en na afloop kunt u daar koffie met appelgebak nuttigen. Deze activiteit is gratis en wordt georganiseerd door de gemeente Goeree-Overflakkee en stichting ZIJN. Deelname is gratis maar u dient zich wel van te voren op te geven. Dit kan bij m.vanderwelle@zijngo.nl of telefonisch via 0187 483366 optie 2.

MIDDELHARNIS 

Cursus Klik & Tik laptop

Vrijdag 7 oktober wordt er van 10.00 tot 12.00 uur in Bibliotheek Middelharnis de cursus Klik & Tik laptop gegeven. Tijdens deze basis computercursus leren deelnemers op eigen tempo en onder begeleiding beter omgaan met de computer. De cursus bestaat uit 8 lessen en is voor zowel beginners als voor mensen met ervaring. Aanmelden via digitaalhuis-go@bzhd.nl of telefonisch 06 - 25 50 89 91. Het is ook mogelijk om je aan te melden bij de balie in de bibliotheek.

Duo Voci in Diekhuus

Zaterdag 8 oktober is er een voorstelling van Duo Voci in het Diekhuus. De twee zangeressen zorgen van 14.00 tot 16.00 uur voor een onvergetelijke middag. De voorstelling is bedoeld voor mensen die niet zo gemakkelijk naar een voorstelling gaan. Kent u iemand die bijna nooit de deur uit gaat, neem deze persoon dan gezellig mee. Ook als u het spannend vindt om alleen te gaan, kunt u zich aanmelden bij Stichting ZIJN dan kijken we of we u kunnen koppelen aan iemand die graag met u meegaat. De voorstelling is gratis, maar aanmelden is gewenst in verband met het beperkt aantal plaatsen. Deze voorstelling wordt georganiseerd in het kader van de week tegen eenzaamheid. Deze activiteit is gratis en wordt georganiseerd door de gemeente Goeree-Overflakkee en stichting ZIJN. Deelname is gratis maar u dient zich wel van te voren op te geven. Dit kan bij m.vanderwelle@zijngo.nl of telefonisch via 0187 483366 optie 2.

Workshop online tickets bestellen (gratis)

Leer meer over online tickets bestellen of reserveren op donderdag 20 oktober van 10.00 tot 12.00 uur in Bibliotheek Middelharnis. Aanmelden via digitaalhuis-go@bzhd.nl of telefonisch via 06 25 50 89 91. Het is ook mogelijk om je aan te melden bij de balie in de bibliotheek.

NIEUWE-TONGE

Koffie inloop

Elke dinsdagmiddag is er van 14.00 tot 16.00 uur een koffie inloop in Ons Dorpshuis in Nieuwe-Tonge. Iedereen is hier van harte welkom voor een kopje koffie of thee, een praatje of een spelletje. Dinsdag 11 oktober worden er foto’s vertoond van Nieuwe-Tonge zoals het vroeger was. Kom gezellig kijken en deel uw herinneringen. Toegang is gratis, de koffie of thee kost 1 euro. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met c.vermeulen@zijngo.nl of bellen met 0187 483366 optie 2.

OUDDORP

Verkoping door vrouwenvereniging

Woensdag 12 oktober organiseert de avondvrouwenvereniging van de Hersteld Hervormde gemeente van Ouddorp een verkoping. Er zijn onder andere boeken, fruit, koekjes, appelkoeken, puddingbroodjes, advocaat en kaas van Kaasboerderij Van Schaik te koop. Ook zijn er rollen snoep en kruiden, kaarten en kerstkaarten. Op de snuffeltafel zijn er koopjes, bijvoorbeeld mooie kinderboeken voor een klein prijsje en er worden weer heerlijke wafels gebakken. Natuurlijk kunt u ook een kopje koffie of thee drinken met iets lekkers er bij. De verkoping wordt gehouden in verenigingsgebouw Eben- Haëzer, Preekhillaan 3, van 9.30 tot 14.30 uur. De opbrengst van de verkoping is voor HHG Ouddorp.

OUDE-TONGE

Open Schuur bij Houweling Meubelen

Op zaterdag 8 oktober wordt er weer Open Schuur gehouden in Oude-Tonge, Langeweg 41A. Bezoekers kunnen van 10.00 tot 15.00 uur zonder afspraak komen kijken in de loods van Houweling Meubelen. Er zijn heel veel kleine spullen te koop, zoals (oude en nieuwere) glazen, serviezen, borden, bestek, lampen, tafeltjes, schilderijtjes, spiegels, kop-en-schotels, van allerlei huisraad en brocante. Tegelijk kunnen bezoekers ook een kijkje nemen in de loods met grotere meubelen, zoals eiken en grenen kasten, tafels, banken en stoelen. Ook zijn er veel boeken en kledingstukken.

Breicafé

Woensdagavond 12 oktober is het breicafé weer geopend van 19.30 tot 21.30 uur. Het breicafé wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27. Het concept breicafé is heel eenvoudig. Je neemt je eigen spullen mee, waarmee je zelf aan de slag gaat. Natuurlijk onder het genot van een kop koffie of thee (kosten 1,25 euro). Aanmelden is niet nodig. Heeft u nog vragen dan kunt u bellen met Stichting ZIJN (0187) 48 33 66 of e-mailen naar m.kieviet@zijngo.nl. 

OOLTGENSPLAAT

Tieneravond Game On

Op zaterdag 8 oktober van 19.30 uur tot 23.00 uur zorgt organisatie Avond4daagse Ooltgensplaat voor een gezellige tieneravond voor de jeugd vanaf 10 jaar. De avond vindt plaats in ’t Centrum in Ooltgensplaat met de volgende onderdelen: flipperkasten, pannakooi, darten, FIFA / Just Dance, lasergamen, paintball, glitter tattoo en armbandjes maken. De avond is mogelijk gemaakt door de opbrengst van de Avond4daagse en mede mogelijk gemaakt door Tamara’s Horeca. De toegang is gratis.

Breicafé

Op donderdag 13 oktober is er Breicafe van 19.30 tot 22.00 uur in ’t Centrum, Weesmolenstraat 12. Een avond gezellig haken, breien of borduren, of alleen een bakje doen. Zelf materialen meenemen. Entree is 2 euro, inclusief koffie/thee. Voor informatie kunt u bellen met Ati Verwoerd 06-40 70 11 81. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

SOMMELSDIJK

Biljarten

Met pensioen en nog tijd over? Kom gezellig biljarten bij De Zwaluw in Sommelsdijk. Vereniging Wijkgroep De Zwaluw organiseert diverse sociale activiteiten en is gevestigd in het gebouw Den Hoogen Caemer, Sperwer 55. De wijkgroep beschikt daar voor de leden over een ruime biljartkamer, waar je op twee biljarttafels je biljartkunst kan vertonen of verbeteren. "De biljartclub van De Zwaluw bestaat uit een aantal al wat bezadigder mannen, die heel relaxed met elkaar hun partijtjes spelen. Naast puur recreatief biljarten van allerlei (niet erg te hoog) niveau wordt er ook een interne competitie georganiseerd waar we elkaars sterkte op het blauwe laken testen. We kunnen nog wel een aantal nieuw leden gebruiken, dus lijkt het je ook wat, neem dan voor verdere informatie contact op met Dik Voerman tel. 06 30 98 17 38."

STELLENDAM

Visbakactie DEV

Zaterdag 8 oktober zullen de geuren van diverse soorten vers gebakken vis, zoals tong en ook kibbeling, weer opstijgen uit de viskraam van het Christelijk mannenkoor 'Door Eendracht Verbonden' uit Stellendam. Er zijn verschillende soorten vis te koop. De viskraam zal worden opgesteld op het Oranjeplein, bij de Plusmarkt van Tessemaker. Vanaf 8.00 uur zijn de eerste gebakken visjes en kibbeling te koop. De vis wordt gebakken door zeer ervaren visbakkers. Wees er snel bij voordat ze uitverkocht zijn. De opbrengst komt ten goede aan het koor, dat deze actie hard nodig heeft nu de gemeentelijke subsidie helemaal is weggevallen. 

Mossel- en zalmactie

Zaterdag 15 oktober zullen er door de activiteitencommissie van de Hersteld Hervormde Gemeente weer heerlijke verse mosselen en lekkere gerookte zalm verkocht worden. De mosselen kosten 5,00 euro voor 1 kilo, warm gerookte zalm kost 4,50 euro voor 150 gram. U kunt uw bestelling telefonisch doorgeven tot en met 8 oktober (tussen 19.00 en 20.00 uur) via telefoonnummer 06-12 28 95 31 of per mail op jjvandam14@kpnmail.nl. Op zaterdagmorgen 15 oktober tussen 8.30 en 9.30 uur kunt u uw bestelling afhalen bij de Beth-El Kerk aan de Voorstraat in Stellendam.