DBGC ruim langs WHS

OUDE-TONGE - DBGC heeft ook in haar tweede competitieduel een overwinning geboekt. Op Sportpark de Koepel waren de mannen van trainer Jordi Smit veel te sterk voor WHS uit Sint Annaland en won het met 6-1.

DBGC begon slap aan het duel tegen promovendus WHS. Na drie minuten zorgde Jasper Gunter al voor de 1-0. DBGC moest zich snel herpakken en deed dit ook. Met veel balbezit en het initiatief ging DBGC op zoek naar de gelijkmaker. Na vijftien minuten lukte dat. Niet veel later speelde Bas Mackloet de bal in de diepte richting Jeroen Sep die voor 2-1 zorgde. In de 25e minuut bediende Tim Mackloet opnieuw Jeroen Sep met een handig hakballetje. Sep zorgde zo voor de 3-1. Tien minuten voor rust zorgde Mels de Blok op aangeven van opnieuw Tim Mackloet voor de 4-1.

In het tweede bedrijf duurde het tot de 60e minuut, toen Thijs Tromp voor de 5-1 zorgde. Uit een afgeslagen corner scoorde invaller Stefan Tuns in de 79e minuut met een bekeken schot de 6-1. Zo boekt DBGC haar tweede overwinning van dit seizoen en bezet het nu op doelsaldo de eerste plaats in de tweede klasse, samen met Hellevoetsluis en Zuidland.