Joep de Geus, die de 1-1 maakte.

WFB – ZBVH gestaakt na horrorblessure

Sport

REGIO - Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd WFB – ZBVH op het programma. Bij een 2-1 stand voor de Ouddorpers raakte Bryan Lodder van ZBVH ernstig geblesseerd. In een poging Gijsbert van Estrik van scoren af te houden bleef zijn voet staan, waardoor hij zijn enkel blesseerde. Er moest een ambulance aan te pas komen om Lodder te kunnen behandelen. WFB wenst hem een spoedig herstel toe.

De eerste helft was ZBVH goed begonnen. De Ouddorpers kwamen er niet aan te pas, omdat de ploeg uit Zuid-Beijerland het middenveld volledig in handen had. WFB was daarom genoodzaakt voortdurend te kiezen voor de lange bal, waardoor ze heel veel balverlies leden. Eén van de weinigen die wel zijn niveau haalde was Sjors de Bakker. Hij was bijna overal en liep de gaten dicht, die anderen lieten vallen. Het was dan ook De Bakker die al in de negende minuut in een uiterste krachtsinspanning voorkwam Dat Boaz van der Sluis ZBVH op voorsprong schoot.

Na ongeveer een half uur kwam WFB wederom goed weg. Thomas van Gilst was er op de linkerkant van door en Kris Grinwis leek hem onreglementair tegen de grond te werken in het strafschopgebied. Scheidsrechter Johan de Vos vond het echter te weinig voor een penalty. Pirmin Buitendijk was het door grondig mee oneens. Dit veranderde echter weinig aan de beslissing van de scheidsrechter. Hij zette Buitendijk wel op het wedstrijdformulier: geel.

Kort voor rust kwam ZBVH verdiend op voorsprong. Een voorzet van de rechterkant van Jimmy Andeweg kon helemaal vrij worden binnengekopt door Marvin van der Meijde. Hierdoor gingen we met een 0-1 stand de rust in.

In de tweede helft vloog WFB uit de startblokken. Trainer Leo de Geus voerde een wijziging door op het middenveld. Hij bracht Van Estrik binnen de lijnen en zette De Bakker iets meer naar voren. Dit wierp direct zijn vruchten af. WFB werd dreigender en dat betaalde zich in de eenenvijftigste minuut uit. Een voorzet van Bjorn Pape moest door ZBVH tot corner worden verwerkt, omdat er veel spelers van WFB voor het doel kwamen. De hoekschop werd kort genomen door Pape en door Van Lenten op doel geschoten. Keeper Sven van den Hoogen wist deze bal nog te pareren, maar de rebound van Joep de Geus was hem te machtig: 1-1.

Een minuut later kwam WFB zelfs op voorsprong. Bryan Westhoeve ontfutselde de bal aan zijn directe tegenstander en stak Joeri Melissant weg op de linkerkant. Hij legde de bal terug op de rand van het strafschopgebied waardoor Simon Bremer de bal kon binnenschuiven: 2-1.

In het restant van de wedstrijd probeerde ZBVH het initiatief over te nemen, maar bleven de grootste kansen voor WFB. Pape, Bremer en Van Estrik hadden de wedstrijd allemaal kunnen beslissen, maar zover kwam het niet. Bij die laatste poging raakte de eerdergenoemde Lodder ernstig geblesseerd. Hierop werd de wedstrijd door scheidsrechter De Vos in de vierentachtigste minuut gestaakt. Het restant zal op een later moment worden afgewerkt.