Afbeelding
Foto:

Veelzijdige activiteiten op Tiengemeten

REGIO - In de oktobermaand worden op Tiengemeten weer allerlei excursies en activiteiten georganiseerd. 

Op zaterdag 1 oktober neemt een gids bezoekers mee op de grens van land en water. De gids laat zien welke vogels en dieren er allemaal profiteren van het water, maar vertelt ook over de kwaliteit van ons water en welke uitdagingen dit met zich mee brengt. 

Zaterdag 22 oktober is er een excursie aar de Schotse hooglanders op Tiengemeten. Op Tiengemeten zorgen zo’n 160 Schotse hooglanders voor het open karakter van het eiland. Ze lopen er vrij rond en kunnen zomaar op de route staan. Het kan ook zijn dat men er helemaal geen tegen komt. Waarom zijn er eigenlijk Schotse hooglanders op dit eiland? Hoe gedragen ze zich? Tijdens deze excursie ga je met een gids wandelend op zoek naar sporen, leer je onderweg alles over de hooglanders op Tiengemeten en wie weet kruisen ze dan wel jouw pad! 

Woensdag 26 oktober wordt de OERRR Wilde Buiten Dag op Tiengemeten gehouden. Klimmen, klauteren, sporen zoeken, hutten bouwen en vogels spotten. Klaar om een boswachter van OERRR te worden? Ga dan de uitdaging van OERRR aan en schrijf in voor de Wilde Buiten Dag op Tiengemeten! Kinderen mogen samen met hun ouder(s) naar deze activiteit komen, gratis voor OERRR-leden. De deelnemers gaan op avontuur op Tiengemeten en leert alle vaardigheden die je nodig hebt om een echte boswachter te worden.

Aanmelden kan via www.natuurmonumenten.nl/agenda.