Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Sjoelen in Achthuizen

De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN houdt op maandag 26 september een sjoelmiddag in het Buurthuus, Kloosterstraat 10. De aanvang is 13.30 uur. De kosten bedragen 5,00 euro inclusief koffie of thee.

DEN BOMMEL

Breicafé Bommelstee

Woensdag 28 september zijn alle brei- en haaklustigen van Den Bommel en omstreken welkom in Bommelstee aan de Schaapsweg 34. Inloop van 19.30 - 22.00 uur. De entree is 2 euro. Ieder neemt zijn/haar eigen materiaal mee. Nog nooit een breinaald vastgehad? Er is altijd wel iemand om je op weg te helpen. Meer informatie via Carla Gebraad 06-20 10 40 65. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN. 

DIRKSLAND

Longpunt  in Dirksland

Donderdag 22 september is er weer een Longpunt bijeenkomst. Het thema is 'Mantelzorgers in samenwerking met de thuiszorg'. Een breed onderwerp dat veel ruimte geeft voor interactie en discussie. Onderwerpen zoals - wat wordt van mij verwacht als mantelzorger - wanneer is thuiszorg nodig - hoe gaan we, mantelzorger/ thuiszorg, samen werken - komen aan de orde. Elly Jordens, verpleegkundig specialist longziekten in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis zal samen met Jenny Benard en Marieke Visscher van thuiszorg CuraMare deze middag verzorgen. De bijeenkomst is van 14.00 uur tot 16.00 uur in Verenigingsgebouw Onder de Wiek. "We gaan er van uit dat u bij verkoudheidsklachten thuisblijft of dat u vooraf een zelftest doet om zoveel mogelijk het risico op Coronabesmettingen te minimaliseren. Het dragen van een mondmasker is niet verplicht, maar voel u vrij om er een te dragen tijdens de longpuntbijeenkomst", aldus de organisatie.

GOEDEREEDE

Goeree Creatief in Oostdam 

Donderdag 22 september is er weer de maandelijkse creatieve avond in Partycentrum Oostdam. Ieder is van harte welkom tussen 19.00 uur en 22.00 uur. "Wij zien u graag weer met uw eigen handwerk verschijnen. Onze avond is voor iedereen toegankelijk dus kom gerust een keer meedoen", aldus de organisatie. Verdere informatie is te vinden op de Facebookpagina van Oostdam, via oostdam@sr-go.nl, telefonisch via 0187-49 23 21 of stuur een app naar 06-31 00 06 04. 

MIDDELHARNIS

Kaarttoernooi

Op zaterdag 1 oktober organiseert Stichting ZIJN in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 een open kaarttoernooi. Hier zijn jong en oud welkom om hun spelvaardigheid in het jokeren en klaverjassen met elkaar te meten. Er zijn lekkere prijzen te winnen, veelal in de voedingssfeer. In de pauze is er een kleine verloting van 6 bonnen voor 2,50 euro. Iedereen is welkom vanaf 13.00 uur, om 13.30 uur begint het toernooi. De deelnemersprijs is 3,50 euro per persoon en is inclusief een kopje koffie. Voor meer informatie kan worden gebeld met het Wijkcentrum tel. 0187-48 33 66 (toets 6).

OUDDORP

55+club Ouddorp

Op woensdag 28 september komt dhr. W. Grinwis een PowerPoint presentatie geven met als thema: Ouddorp vroeger en nu. De presentatie wordt gehouden in SRGO de Dorpstienden 4 en begint om 14.00 uur. De kosten zijn 3,00 euro (inclusief koffie).

Zangavond Oase

Zaterdag 1 oktober zal in het kerkgebouw van de Hersteld Hervormde Gemeente te Ouddorp, Diependorst 18a, een Oasezangavond worden gehouden. De samenzang wordt begeleid door organist Willem den Boer. Het Christelijk Ouddorps Mannenkoor zal daarbij een tegenstem zingen. De meditatie wordt verzorgd door ds. A.P. Muilwijk. Er is een collecte t.b.v. diaconaal gastenhuis de Oase. Na afloop is er gelegenheid voor ontmoeting, onder het genot van koffie en thee. 

OUDE-TONGE

Open Schuur bij Houweling Meubelen

Op zaterdag 24 september wordt er weer Open Schuur gehouden in Oude-Tonge, Langeweg 41A.
Bezoekers kunnen van 10.00 tot 15.00 uur zonder afspraak komen kijken in de loods van Houweling Meubelen.
Er zijn heel veel kleine spullen te koop, zoals: (oude en nieuwere) glazen, serviezen, borden, bestek, lampen, tafeltjes, schilderijtjes, spiegels, kop-en-schotels, van allerlei huisraad, brocante, te veel om op te noemen. Tegelijk kunnen bezoekers ook een kijkje nemen in de loods met grotere meubelen, zoals eiken en grenen kasten, tafels, banken en stoelen. Ook zijn er veel boeken en kledingstukken.

Gezellige middag met maaltijd

De Plaatselijke Commissie van Stichting ZIJN te Oude-Tonge organiseert op woensdag 5 oktober een gezellige middag met optreden van zangkoor '4-Charity' en aan het eind van de middag een heerlijke nasi/bami maaltijd. De kosten van deze maaltijd bedragen 10 euro. Opgeven kan tot 28 september door een envelop met naam, telefoonnummer en 10 euro te deponeren in de brievenbus bij Nel Vervloed, Beatrixstraat 3. De middag begint om 14.00 uur in het infocentrum, Bernhardstraat 27.                          

SOMMELSDIJK

Bingo van de O-G-O

Zaterdag 24 september is er in wijkgebouw de Zwaluw, Sperwer 55, een bingo van de O-G-O. Deze begint om 19.30 uur en de zaal is open om 19.00 uur. Een kopje koffie of thee is gratis bij binnenkomst. Er worden 11 rondes gespeeld, de kosten zijn 6,50 euro per ronde. Daarnaast zijn er nog 9 gratis prijsjes. En in de pauze is er verkoop van 2 extra rondes voor 1 euro per ronde. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

Klaverjascompetitie

Donderdag 29 september is er klaverjasavond in wijkvereniging de Zwaluw aan de Sperwer 55. Het is de tweede avond van de competitie. De gehele competitie is verdeeld over acht avonden waarbij de vijf beste uitslagen meetellen. Elke speelavond kost 3,50 euro, inclusief een kopje koffie en er zijn drie kleine prijzen. Op de slotavond is er prijs voor iedereen. De volgende avonden staan gepland op 13 en 27 oktober, 10 en 24 november, 8 en 22 december.  Voor meer informatie kan worden gebeld met Bas Koster tel: 0187-486872.

Kledingbeurs MAF

Vrijdag 30 september wordt er in de Rehobothkerk in Sommelsdijk een (tweedehands) kledingbeurs voor dames en kinderen gehouden.Iedereen is welkom van van 13.00 - 17.00 uur. De opbrengst van deze kledingbeurs het werk van Sjaak en Paulina Breen, die zich inzetten voor de MAF.  "Heeft u nog mooie najaars- of winterkleding? U kunt dit (graag gesorteerd) inleveren op de inmiddels bekende adressen in Ouddorp, Dirksland, Middelharnis of Ooltgensplaat. Wilt u meer weten, mail ons tfc-breen@outlook.com. Vind jij het leuk om te helpen bij het klaarzetten en/of opruimen na de beurs? Ook dat horen we graag via e-mail. We hopen veel mensen te ontmoeten en hopen op een mooie verkoop", aldus de organisatie van de kledingbeurs.