De Jonge Spartaan bekert verder

REGIO - Na de fortuinlijke 2-1 winst van donderdagavond 1 september speelde het team van De Jonge Spartaan zaterdag 17 september de tweede en tevens laatste bekerwedstrijd van de groepsfase. Tegenstander deze middag in Oostvoorne was het plaatselijke OVV, dat eerder in deze poule met 2-0 verloor van DVV’09. De Jonge Spartaan had daardoor aan een gelijkspel genoeg om door de te gaan naar de volgende bekerronde.

Op een prima bespeelbare natuurgrasmat aan de Zwartelaan in Oostvoorne ontspon zich een matig duel, waarbij beide teams grossierden in balverlies. Kansen en mogelijkheden waren spaarzaam voor de rust. Pas pal voor rust schoot spits Michael Sloof de 0-1 achter keeper Linder van der Horst. Als enige op het complex nam arbiter Wilhelmus echter buitenspel waar en keurde de treffer af. Ook werd een duwfout in het strafschopgebied op aanvoerder Gerben Prins niet bestraft.

In de tweede helft kwam de thuisclub wat beter in het spel. Zo haalde Pim Grootenboer een inzet van Dave Ketting bij de tweede paal voor de lijn weg. Chris Hoogzand strandde bij een uitbraak op de Oostvoornse keeper. In minuut 82 was er balverlies in de Spartaanse defensie en Bob Bahnerth zette de 1-0 op het scorebord. De Jonge Spartaan trok ten aanval en het was de ingevallen Xander Roos die de bal vanaf links voorzette op de mee opgekomen Johan Vroegindeweij. Deze schoot in de absolute slotfase van afstand raak in de linkerbenedenhoek en bracht zo de eindstand op 1-1. Door dit resultaat bekert de formatie van Wim Nieuwland en Koen Kwakernaak verder.