Tea Both-Verhoeven (Foto: archief Eilanden-Nieuws).
Tea Both-Verhoeven (Foto: archief Eilanden-Nieuws).

Tea Both derde op provinciale conceptlijst CDA

Algemeen

REGIO - Het CDA Zuid-Holland heeft de concept-kandidatenlijst voor de aankomende Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen van 15 maart 2023 vastgesteld. Oud-wethouder Tea Both-Verhoeven staat als nummer 3 hoog op die lijst. De lijst wordt nu voorgelegd aan de lokale afdelingen, waarna de leden begin december de lijst definitief zullen vaststellen. 

Both is de hoogste nieuwe binnenkomer. “Zij was voorheen wethouder duurzaamheid en energiebeleid van de gemeente Goeree-Overflakkee en brengt veel kennis mee op het gebied van natuur en landbouw”, aldus de partij in een perbericht.

De concept-kandidatenlijst is opgesteld na het advies van de vertrouwenscommissie, voorgezeten door oud-gedeputeerde Govert Veldhuijzen, aldus het CDA. “De lijst bestaat uit oude bekenden en veel nieuwe gezichten. Veel ervaring blijft behouden doordat er plek is gegeven aan Meindert Stolk (lijsttrekker en op dit moment gedeputeerde van Zuid-Holland), Michel Rogier (plek 2) en Moniek van Sandick-Sopers (plek 4). Van de zittende Statenleden nemen Jaco Kastelein en Maurits de Haan na de verkiezingen afscheid.”