(Foto: Sam Fish)
(Foto: Sam Fish)

Drie leerlingen fietsen Cum Laude verkeersexamen

Algemeen

GOEREE-OVERFLAKKEE - In groep zeven of acht leggen de meeste leerlingen hun verkeersexamen af op de fiets. Dat is afgelopen schooljaar ook gedaan. En drie leerlingen deden dit volledig foutloos.

Dat wil zeggen, geen enkele fout in het praktische deel en ook niet bij de theorie. Op heel Goeree-Overflakkee waren er afgelopen schooljaar drie leerlingen die dat is gelukt. Zij zitten inmiddels in groep acht, maar zijn op donderdagochtend 15 september in het zonnetje gezet. Dat gebeurde op cbs de Prins Maurits in Dirksland. Daar was één leerling Cum Laude geslaagd. Dat was Amelie Weststrate. Maar zij was niet de enige Cum Laude fietsster.

Met haar werden ook Nova Koole van de School met de Bijbel in Sommelsdijk en Annelie Westdijk van de Prinses Beatrix uit Ouddorp in het zonnetje gezet. Alle drie de dames hadden het geweldig gedaan tijdens hun examen vorig jaar. Zij krijgen daarom een bokaal en een oorkonde uithanden van wethouder Henk van Putten. En daarbij kregen ze ook nog een klein cadeautje, namelijk verlichting op de fiets. (Door Sam Fish)