Kernactiviteiten

DIRKSLAND

Bingo in Victoriahal

Donderdag 15 september hebben we weer onze gezellige bingoavond in de Victoriahal, Philipshoofjesweg 57. De zaal gaat open om 18.30 uur, we starten om 19.30 uur. Er zijn weer mooie geldprijzen te winnen en natuurlijk het lootje voor een gratis bingokaartje. In de pauze is er een lekker hapje

MIDDELHARNIS

Schilderijententoonstelling

De tentoonstelling van de schilderijen van ds. Sjaak Maliepaard in de Grote- of St. Michaëlskerk te Middelharnis die ter gelegenheid van Open Monumentendag was te zien, kan ook zaterdag 17 september van 13.00- 17.00 uur nog bezocht worden. Voor de kinderen is er een leuke puzzeltocht bij.

Bijbelse Wijnproeverij en presentatie

Wijn is niet alleen heden ten dage heel populair, ook in de Bijbel was wijn aanwezig in het dagelijks leven. Na intensieve studie van alle teksten in de Bijbel die met wijn te maken hebben, is de presentatie van Gert-Jan van Veen ontstaan. Aan de orde komen: geschiedenis en gebruiken van wijn in de Bijbel, spreuken over wijn en de lessen die God ons daaruit wil leren. Tijdens deze avond is er ook een wijnproeverij met 6 wijnen uit Israël – het land van de Bijbel. Bij de proeverij krijgt u ook verschillende hapjes gepresenteerd. Spreker: vinoloog Gert-Jan van Veen uit Goedereede. De avond vindt plaats op donderdag 13 oktober a.s. om 20.00 uur in de Emmaüskerk Kon. Julianalaan 64 te Middelharnis. Van harte welkom! De kosten zijn €15 p/p. Belangstelling? Meldt u zich dan voor 1 oktober aan. Dan kan via e-mail: vormingentoerusting@emmauskerkmiddelharnis.nl of per telefoon 0187-642419 of 06-39798747. 

NIEUWE-TONGE

Verkoop spullen uit grootmoederstijd

Zaterdag 17 September van 10.00 -14.00 uur is er verkoop van spullen uit grootmoederstijd aan de Molendijk 140. Veel emaille voorwerpen zoals lepelrekken, zand zeep soda, koffie-, thee- en suikerbussen, verschillende kleuren broodtrommels, ketels, emmers, petroleumstellen, -4 pits in goede bruikbare staat, kruiden kastjes, houtkachel, en veel zinken voorwerpen, teilen, emmers manden, enzovoort. Inlichtingen? Bel 0187-651638.

OUDE-TONGE

Nieuws van de werkgroep Uzon

Zaterdag 17 september zamelen we in voor Uzon (Roemenië) op ons inzameladres aan de Capelleweg 48 (bij het grijze hek) te Oude-Tonge. Van 9.30 uur tot 11.30 uur staan wij klaar om uw schone, goed bruikbare kleding in ontvangst te nemen. Twijfelt u aan de bruikbaarheid van uw kleding of heeft u vragen, neemt u dan contact op met dhr. A. Klem. Zijn telefoonnummer: 641304 . Graag vrijdagavond bellen tussen 19.00 en 20.00 uur. Uw gift voor de transportkosten blijft welkom. 

OUDDORP

55+club Ouddorp

Op 14 september, hopen wij onze eerste bijeenkomst van het nieuwe seizoen te houden. Deze middag komt Dhr. P. Dammers, bekend van de kaaswinkel uit Ouddorp, en verschillende markten, een leuke presentatie bij ons geven. Locatie: SRGO de Dorpstienden Ouddorp. Tijd: 14.00 uur. Kosten: €3.00 ( inclusief koffie).
Voor meer informatie kunt u bellen naar, Janneke Quist tel: 0610187812.

Najaarsfair Adullam

Op zaterdag 17 september is er een najaarsfair bij de familie Hoek, Oudelandseweg 4 van 9.30-15.00 uur.
Wij verkopen o.a. kruiden, rollen en zakjes snoep, kaarten, speelgoed. Ook lekkere boerenkaas van fam. Van Schaick, boeken, groente en fruit. Bloemen en planten, Ouddorpse bolussen en bakkers spullen, heerlijke bonbons, potten advokaat. Ook worden er oliebollen gebakken en is er kinderkleding van Kits mode Bubo. U kunt een kopje koffie en thee komen drinken bij ons met een heerlijke gebakken oliebol. We hopen weer veel mensen te ontmoeten die onze gehandicapte medemensen willen helpen steunen door hun aankopen. Inlichtingen bij Hester Grinwis tel 0619153606.

Verkoopactie kip HHG Ouddorp

Zaterdag 24 september organiseert de activiteitencommissie van de HHG Ouddorp een verkoopactie van verse kipfilet en kipdijvlees. Kipdijvlees is het vlees wat gebruikt wordt om kiprollade te maken. U kunt deze per vijf kilo bestellen, om bijvoorbeeld uw diepvries te vullen. De kosten hiervan zijn € 44,50 voor vijf kilo kipfilet en € 39,50 voor vijf kilo kipdijvlees. U kunt uw bestelling doorgeven tot 17 september a.s. Dit kan telefonisch of via whatsapp via 06-20574669 of via ac.hhgouddorp@gmail.com. De bestellingen kunnen worden afgehaald op zaterdag 24 september tussen 9:30 en 10:30 uur in het verenigingsgebouw Eben-Haëzer. We organiseren deze actie in samenwerking met Poelier en Wildhandel Troost uit Hellevoetsluis.

STELLENDAM

Containerverkoop

Zaterdag 17 september is er een containerverkoop in de tuin van de Gereformeerde Kerk, Kerkhoflaan 2. In de container worden goede tweedehands spullen verkocht en is er bij mooi weer een koffiecorner in de tuin. Het is de laatste keer van dit seizoen dat de container open is. Komt u nog een keertje bij ons kijken of er nog iets leuks of bruikbaar te vinden is of kom gezellig een kopje koffie of thee drinken op het terras. Tijd: 10.00 - 12.30 uur. 

Fietstocht 55+ Stichting ZIJN

De activiteitencommissie van de Stichting ZIJN Stellendam organiseert op donderdag 22 september een mooie fietstocht. De start is bij het Haagse Huus te Stellendam om 13.30 uur, we zijn terug rond 16.00/16.30 uur. Er is een leuke route uitgezet, die gaat over de “Kop van Goeree” en is ongeveer 35 km. Onderweg zijn een paar stops en we gaan koffie drinken bij “Lenie” aan de Oostdijkse weg. Bij een minimum aantal deelnemers van 10 personen gaat de fietstocht door. Bij slecht weer, gaan we per auto naar de locatie bij Lenie. Ook dan geldt: een minimum aantal deelnemers van 10. U kunt zich opgeven hiervoor bij: Elly Spahr vd Hoek: mobiel tel: 0638927456 (graag na 18.00 uur). Opgeven kan t/m maandag 19 september; met uw naam + telefoon nummer.

SOMMELSDIJK

Klaverjascompetitie

De klaverjascompetitie gaat van start bij wijkvereniging de Zwaluw aan de Sperwer 55 in Sommelsdijk. Het is verdeeld over 8 avonden waarbij de 5 beste uitslagen meetellen. Elke speelavond kost € 3,50 inclusief een kopje koffie en er zijn 3 kleine prijzen. Op de slotavond is er prijs voor iedereen. Het gaat om de volgende data:
15 en 29 september, 13 en 27 oktober, 10 en 24 november, 8 en 22 december.
Voor meer informatie kunt u bellen met Bas Koster tel: 0187-486872.

Bingo

Zaterdagavond is er bingo bij wijkvereniging de Zwaluw aan de Sperwer 55 in Sommelsdijk. Er worden in totaal 11 rondjes gedraaid met tal van leuke prijzen. Zaal gaat om 19.00 open en aanvang 19.30 uur.

Kinderbingo

Woensdagmiddag 21 september is er een bingo voor de kids van 4 t/m 12 jaar. De zaal gaat om 14.00 open en we beginnen 14.15. (we wachten heus wel op kids die iets later zijn) Het kost € 2,50 voor de hele middag inclusief drinken en een snoepje. Moeders, vaders, opa en oma, wilt u helpen bij de kleintjes die nog niet kunnen lezen. Om 15.30 is het afgelopen. Heb je niet gewonnen? Je gaat niet met lege handen naar huis!

Kledingbeurs MAF

Vrijdag 30 september wordt er in de Rehobothkerk in Sommelsdijk een (tweedehands) kledingbeurs voor dames en kinderen gehouden. Iedereen is welkom van van 13.00 - 17.00 uur. De opbrengst van deze kledingbeurs het werk van Sjaak en Paulina Breen, die zich inzetten voor de MAF.  "Heeft u nog mooie najaars- of winterkleding? U kunt dit (graag gesorteerd) inleveren op de inmiddels bekende adressen in Ouddorp, Dirksland, Middelharnis of Ooltgensplaat. Wilt u meer weten, mail ons tfc-breen@outlook.com. Vind jij het leuk om te helpen bij het klaarzetten en/of opruimen na de beurs? Ook dat horen we graag via e-mail. We hopen veel mensen te ontmoeten en hopen op een mooie verkoop", aldus de organisatie van de kledingbeurs.