Buiging voor vier vertrokken leden van de Culturele Raad

SOMMELSDIJK - Op Open Monumentendag nam de Culturele Raad Goeree-Overflakkee afscheid van vier leden. “Onze monumenten”, zoals voorzitter Hans van der Schraaf zei. De buiging voor het viertal vond plaats tijdens het jubileum van Lust en Last.

De scheidende leden die Van der Schraaf in het zonnetje zette zijn Greet de Kooning, die jarenlang voorzitter was van de Culturele Raad, Hein Mijs, die de voorzittershamer ook enige tijd in handen had, Hans van der Wulp en Mirna Bogert.
Van der Wulp en Mijs waren vanaf het begin, september 2011, lid van de Culturele Raad. Later schoven ook de andere twee aan. Voor alle vier was er “een diepe buiging en een oprecht dankjewel”. De huidige voorzitter bedankte ook Hugo Verweij, die lange tijd aan de Culturele Raad verbonden was als adviseur en cultuurnetwerker.
“We hopen oprecht jullie goede werk voort te kunnen zetten, zodat cultuur op Goeree-Overflakkee weer met een hoofdletter geschreven gaat worden”, blikte Hans van der Schraaf vooruit op de toekomst die de Culturele Raad in een nieuwe samenstelling tegemoet treedt.