De gloednieuwe brandweerkazerne in Ouddorp (Foto: Jaap Ruizeveld).
De gloednieuwe brandweerkazerne in Ouddorp (Foto: Jaap Ruizeveld).

Open Dag in de nieuwe kazerne Blusgroep Brandweer Ouddorp

OUDDORP - Op zaterdag 17 september van 10.00 tot 15.00 uur organiseert de Vrijwillige Brandweer (Blusgroep Ouddorp) een Open Dag voor jongeren en senioren. Dit doet men in samenwerking met het Rode Kruis.

Iedereen die de in het voorjaar door algemeen directeur Arjen Littooij van de Veiligheidsregio Rotterdam samen met burgemeester Ada Grootenboer in gebruik gestelde kazerne aan de Hofdijksweg wil bekijken, is van harte welkom en kan deelnemen aan een programma dat voor zowel jongeren als senioren aantrekkelijke onderdelen bevat.

De organisatie hoopt op een flink aantal belangstellenden. "Neem een kijkje bij de blusvoertuigen, de opstellocatie en de faciliteiten in het kazernegebouw. Wil je iets weten over de blusgroep Ouddorp of over het team van de jeugdbrandweer en hoe je vrijwilliger kan worden? Stel je vragen op deze Open Dag. Bezoek de mooie instructiezaal en vergeet niet een kijkje te nemen bij het Rode Kruis Ouddorp die vanuit een eigen ruimte in het complex haar werkzaamheden verricht." De nieuwe kazerne aan de Hofdijksweg is gerealiseerd via een ontwerp van Jean Paul Bron (Zeelenberg Architectuur Ouddorp). Uitvoerder was Middelwatering Bouw. De gesloopte oude brandweerkazerne was op de huidige locatie gehuisvest in een deel van een historisch schoolgebouw (School met de Bijbel) en dateerde uit 1907. (Door Jaap Ruizeveld)