Burgemeester Ada Grootenboer opent het jubileumevenement op Lust en Last (foto: Jaap Reedijk).
Burgemeester Ada Grootenboer opent het jubileumevenement op Lust en Last (foto: Jaap Reedijk).

Velen vermeerderden hun solaes en vreugde op jarige Lust en Last

Cultuur

SOMMELSDIJK - “Een aangename bijkomstigheid is dat er op Lust en Last veel aandacht is voor cultuur en voor de historische waarde van de hofstede, de schuren en de omgeving”, kreeg iedereen te horen die zaterdag het jubileum van Lust en Last bezocht en de moeite nam om de film over 350 jaar hofstede te bekijken. 

Door Kees van Rixoort

“Monumentendag, KunstKijk, concerten, historisch toneel – dit alles en meer trekt steeds weer veel bezoekers naar de Kokseweg. De sfeer, ja, die is nauwelijks te evenaren.” Teksten die de lading ook tijdens het veelkleurige jubileumevenement volledig dekten.

Burgemeester Ada Grootenboer kwam in een rijtuig met paard naar Lust en Last om het jubileum te openen. “Het is bijzonder om hier met elkaar te staan op Open Monumentendag. Een dag waar jong en oud kunnen kennismaken met het waardevolle culturele erfgoed van Goeree-Overflakkee”, zei de burgemeester. “Vandaag is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt. Zoals deze plek, hoewel de poorten van dit mooie complex - gelukkig voor ons - vaker wag..