Afbeelding

Verlate viering 15-jarig jubileum Inloophuis de Boei

Algemeen

MIDDELHARNIS - Op zaterdag 3 september 2022 vierde Inloophuis de Boei Goeree-Overflakkee haar uitgestelde 15 jarig bestaan in de Rabozaal van het Diekhuus met het toneelstuk De Kus.

Door corona is dit ongeveer twee jaar later dan gepland. Ondanks het warme weer was de belangstelling hiervoor groot en kon worden genoten van de toneelgroep die dit toneelstuk opvoerde. Het bleek een zeer treffend toneelstuk, daar dit ging over een vrouw die waarschijnlijk borstkanker had.

Na een inleiding door de voorzitter, Jane van Dongen, over de ontstaansgeschiedenis van het Inloophuis en de verzelfstandiging na 5 jaar na de oprichting maakte zij melding van het aantal kankergevallen dat zich jaarlijks voordoet in Nederland (± 120.000). Achteraf bleek dat de acteurs die normaliter in een schouwburg hun toneelstuk opvoeren, getroffen waren door het feit dat zij hun toneelstuk opvoerden voor het Inloophuis en haar gasten die getroffen zijn door kanker. Al met al een zeer geslaagde avond met na afloop een gezellig samenzijn.