De bus van de Voedselbank bij de oude locatie.
De bus van de Voedselbank bij de oude locatie.

Voedselbank van G-O verhuist van Middelharnis naar Sommelsdijk

Algemeen

MIDDELHARNIS - Jarenlang huisde de voedselbank van Goeree-Overflakkee aan het bedrijventerrein bij Middelharnis, vlakbij het trainingscomplex de Jonge Spartaan. Maar het huurcontract liep af omdat er andere plannen met het pand waren, en dus moest de voedselbank op zoek naar een andere locatie. Die is gevonden, en komende donderdagavond is de voedseluitgifte voor het eerst op de nieuwe locatie. 

Door Erwin Guijt

Voorzitter van de voedselbank Cees van Dam vertelt dat de verhuizing de nodige voeten in de aarde had. “Het is niet hetzelfde als winteropslag vinden voor je caravan. De voedselbank is een logistiek apparaat, wat ervoor zorgt dat we diverse eisen hadden voor een nieuwe locatie. Zo moeten we de ruimte hebben om onze activiteiten te kunnen uit voeren, moet de locatie goed bereikbaar zijn en moet er voldoende parkeerruimte in de omgeving zijn voor onze cliënten en vrijwilligers.”

Een aantal bezochte locaties vielen om verschillende redenen af. Toen kwamen ze in contact met Goed voor Goed. Die huren het pand in Sommelsdijk waar voorheen AGO Automateriaal zat. “Voor hen zelf is het volledige gebouw te groot. Daarom hebben wij e..