De RTM was in Sommelsdijk met een historische autobus.
De RTM was in Sommelsdijk met een historische autobus.

Holle Bolle Dag: een magneet voor historisch Sommelsdijk

Algemeen

SOMMELSDIJK - Streekproducten, snuisterijen, schoenen, smeersels, sieraden, snijplanken, schilderijen, stroopwafels… Dit en nog veel meer kon je aanschaffen op de Holle Bolle Dag. Maar gewoon een rondje maken en de historische sfeer opsnuiven was natuurlijk ook mogelijk. Heel veel publiek wist afgelopen vrijdag de weg naar het oude centrum van Sommelsdijk te vinden.

Door Kees van Rixoort

Onder hen ook een tiental bewoners van De Stove en Nieuw Rijsenburgh. De Stove is een locatie van Sjaloom Zorg, Nieuw Rijsenburgh van CuraMare. Het uitje naar de Holle Bolle Dag was een initiatief van de dorpsraad van Sommelsdijk.

Try-out

Voorzitter John Ravenshorst: “We wilden iets doen voor kwetsbare mensen, die niet zomaar even de fiets kunnen pakken om ergens naartoe te gaan. Het uitje op Holle Bolle Dag is een try-out. We willen dit initiatief verder uitbouwen.”

Uit het netwerk van de dorpsraad en beide zorgorganisaties waren redelijk vlot dertien vrijwilligers te charteren. Die zorgden ervoor dat de bewoners, rijdend in de rolstoel of met een busje, terecht kwamen op de plek van bestemming: de nieuwe locatie voor ..