Ingezonden: Koffie-uurtje

Onze groepsapp heet ‘Koffie-uurtje.’ In werkelijkheid is het dinsdagmiddag inloop van 14.00 tot 16.30 uur. We beginnen met koffie- of theedrinken en kletsen met elkaar. Rond kwart voor drie gaan we doen waar iedereen zin in heeft. Dat varieert van Rummikub tot Triominos, en van sjoelen tot handwerken. Tussendoor houden we een praatpauze en drinken nog wat. Stichting Zijn betaalt de zaalhuur, koffie/thee is te krijgen voor 1 euro, voor fris is dat 1,75 euro. Sinds kort gaan we op de donderdagavond naar de jeu-de-boulesbaan met wie kan en daar zin in heeft. Hiervoor hebben we dorpsraad 'Nieuwe-Tonge in Bloei!' benaderd en een set ballen en een extra bankje gekregen. Dank daarvoor.

Wat we nog graag zouden willen, is een paar mannen die een potje willen biljarten. Die zijn er nu te weinig. Ook zoeken we nog iemand die een potje wil dammen of schaken. Denk je ’t leuk te vinden, ook met oog op de aankomende herfst en winter, kom een bakkie doen en kijk wat je ervan vindt.

Ten slotte hoop ik – en met mij meer mensen – dat er nog eens iemand opstaat en gaat helpen om ervoor te zorgen dat het zaaltje van de Tuunstee dienst gaat doen. En dat niet alleen voor bewoners, want je hebt ook vrijwilligers nodig. Die zijn er, er is nog zoveel meer mogelijk. ’t Is niet dat we ‘Ons Dorpshuis’ kwijtwillen, maar zo’n prachtig, gemakkelijk en mooi warm zaaltje waar nooit iets gebeurt, dat is onmogelijk te begrijpen. Wie gaat er helpen dat er iets mogelijk wordt?

Hanny Kasteleijn, Nieuwe-Tonge