Advendo organiseert het Oeltgen de Piper korenfestival

OOLTGENSPLAAT - Zaterdag 17 september 2022 komt een groot deel van de koren, die op die dag in Hoogvliet zouden optreden op het Late Summer Sound Festival, naar Ooltgensplaat voor het Oeltgen de Piper korenfestival.

"Het festival in Hoogvliet is een begrip en gaf de koren altijd weer een mooie nieuwe start na de vakantieperiode", zegt de organisatie van het evenement in Ooltgensplaat. "Helaas kon dit festival de afgelopen twee jaar niet doorgaan vanwege corona, maar in 2022 zou het tot vreugde van veel koren weer plaatsvinden. Toen kwam kort voor de zomer onverwacht het bericht dat het winkelcentrum van Hoogvliet binnenkort wordt heringericht, waardoor het ook dit jaar niet mogelijk bleek om het festival daar te organiseren. Erg jammer, maar veel koren kunnen zich nu toch laten horen. Want Zangvereniging Advendo uit Ooltgensplaat, een regelmatig deelnemer aan het festival in Hoogvliet, zocht contact met de organisatie van het Late Summer Sound Festival en bood aan om op deze datum een alternatief festival in Ooltgensplaat te organiseren. Door een goede samenwerking van vele partijen is dit gelukt.

Op 17 september wordt er vanaf drie podia de gehele dag gezongen door een twaalftal koren. Het festival vindt plaats rond de Kaai, het Kerkplein en het Marktveld. Advendo hoopt er een dag van te maken waarop iedereen kan genieten van verschillende koren en muziekstijlen. "Het zou mooi zijn als het daarmee ook een goede promotie voor het zingen in een koor zal zijn. In onze Flakkeese koren gaat het tenslotte altijd om het plezier van samen zingen en daarvoor is het niet nodig een geschoolde zangstem te hebben. Iedereen is welkom." Meer informatie over het Oeltgen de Piper festival volgt binnenkort.