Afbeelding

Conferentie in Sommelsdijk: ‘Vrij om jezelf te zijn’

SOMMELSDIJK - Op 2, 3 en 4 september wordt er in Christengemeente Lachai Roï het seminar ‘Vrij om jezelf te zijn’ gehouden. Het onderwijs zal gegeven worden door Henk en Evelien Vink.

“Dit seminar is een uitnodiging om je gevoelens, strategieën en triggers te verkennen en jezelf beter te begrijpen”, zegt Lachai Roï. “Het is een seminar vol nieuwe inzichten en praktische stappen op basis van Bijbelse principes en therapeutisch inzicht in hechtingstrauma’s, integratie en verbinding met jezelf en met God.
Het gaat over het effect van het opgroeien in gezinnen met ouders die hun best deden, maar tekort schoten. Van het effect van overweldigende gebeurtenissen of dysfunctionele relaties en omstandigheden die een vrij leven in de weg staan, ondanks dat je mogelijk weet dat Jezus er voor jou is.”

“Iemand zei eens: ‘Vrij zijn is niet doen wat je wilt, maar laten wat je niet wilt doen’. En juist dat is een worsteling met een gebroken, verdeeld en gewond hart. Jezus zegt: “Ik ben gekomen om de gebrokenen van hart te genezen.” Maar wat is een gebroken, verdeeld hart? Hoe geneest een gebroken hart? Kan God een gebroken hart genezen?
We hebben allemaal een verleden en we hebben allemaal te maken gehad met min of meer ernstige problemen of trauma’s. Onze instinctieve reactie is erop gericht deze ervaringen en gevoelens te vermijden. Misschien heb je bepaalde overlevingsstrategieën daarvoor ontwikkelt of worstel je nog met bepaalde ‘triggers’ of ervaar je soms innerlijke conflicten. Het kan moeilijk zijn om te veranderen, om je relaties gezond te houden en om je verder te ontwikkelen als je hart gebroken en verdeeld is.”

“Velen van ons doen het goed in het leven en geloven dat problemen, moeite en beperkingen bij het leven horen. Maar waarom niet onderzoeken of er meer is? Anderen worstelen serieus met vrijheid, verandering en genezing. Voor deze groep biedt dit seminar écht meer inzicht en vooral uitzicht op herstel. Weer anderen zien hun leven en relaties uit de hand lopen in een spiraal van ongezond gedrag en/of je voelt je een slachtoffer van het leven zelf. Dit seminar kan een keerpunt voor je zijn en je hoop geven op blijvend herstel. In de Bijbel vind je in Spreuken 4:23 het volgende: ‘Behoed je hart boven alles, want daarin zijn de bronnen van het leven!” Maar kun je je hart vertrouwen als het gebroken, verdeeld is? Wat een uitnodigende belofte dat Jezus zegt: ‘Ik ben gekomen om de gebrokenen van hart te genezen’”.

Programma 

Het programma ziet er als volgt uit: vrijdagavond van 20.00-22.00 uur: ‘Innerlijke genezing, Het waarom, wat en vijf obstakels’; zaterdagmorgen van 10.00-12.00 uur: ‘Gebrokenheid en Trauma’s. Wat zegt de Bijbel erover?’; zaterdagmiddag van 15.00-7.00 uur: ‘Family Matters. Hechting en Disfunctionele gezinnen’; zaterdagavond van 20.00-22.00 uur: ‘Herstel van Trauma’; zondagmorgen van 10.00-12.00 uur: ‘De Bergrede, een uitnodiging van Jezus voor herstel van je hart’.

Er wordt een bijdrage gevraagd voor deze vijf onderdelen van 25 euro (5 euro per deel, koffie en thee inbegrepen). Locatie: Christengemeente Lachai Roï, Antoon Coolenstraat 11, 3245 MC Sommelsdijk.