Afbeelding

Negende GO-Classic: fietsen voor bewoners Nieuw Rijsenburgh

Algemeen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Op zaterdag 10 september is Goeree-Overflakkee het decor voor de negende editie van de GO-Classic. Start en finish zijn bij de Beroepscampus in Sommelsdijk. De renners rijden voor een goed doel: een ‘belevingsgerichte gang’ in Nieuw Rijsenburgh.

De GO-Classic, een begrip op Goeree-Overflakkee en wijde omgeving, is een initiatief van de Rotary Goeree-Overflakkee. De organisatie is in handen van de Stichting GO-Classic, die onder de eilandelijke Rotary valt. De stichting hanteert de regels van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) en de Gedragscode Toerfietsen.

Deelnemers aan de negende GO-Classic hebben de keuze uit vier afstanden: 70, 80, 115 of 150 kilometer. De route van 80 kilometer is bedoeld voor mountainbikers. De langste route leidt de renners ook over een gedeelte van Voorne-Putten. Onderweg zijn verschillende ravitailleringsposten ingericht. Hier kunnen deelnemers wat eten en drinken, even naar het toilet en wat kleine technische reparaties uitvoeren. Er zijn ook EHBO’ers. Op enkele gevaarlijke punten op de route staan verkeersregelaars.

De Beroepscampus in Sommelsdijk vormt het begin- en eindpunt van de GO-Classic. Het schoolplein is die dag omgetoverd tot een evenemententerrein. Er staan verschillende kramen en er is van alles verkrijgbaar op het gebied van eten en drinken. Op het plein is ook een gezellig terras ingericht. Dat is tevens de plek waar deelnemers, die zich daarvoor hebben opgegeven, na afloop een pastamaaltijd kunnen eten. Hun fietsen kunnen ze dan – en vooraf – stallen in een bewaakte fietsenstalling.

Goede Doel

De opbrengst van de GO-Classic is bestemd voor een ‘belevingsgerichte gang’ in Nieuw Rijsenburgh. Meer precies: voor de bewoners van een woongroep met dementie en geheugenstoornissen. Aan de wanden van de gang komen herkenbare foto’s van dijken, dorpen, bijzondere gebouwen op Goeree-Overflakkee en polderlandschappen. De ervaring leert dat dit soort beelden een positief effect hebben op de bewoners.

Inschrijven

Inschrijven voor de GO-Classic is nog mogelijk tot en met 7 september. Dit kan via de website www.GO-classic.nl. Een standaardinschrijving kost 18 euro. Leden van de NTFU krijgen 3 euro korting.

De Stichting GO-Classic hoopt meer vrouwelijke deelnemers te trekken. Steeds meer vrouwen zijn immers actief als wielrenner. Met aparte kleedkamers en douches en aparte toiletten bij de ravitailleringsposten maakt de stichting de GO-Classic in ieder geval ‘women proof’. 

Bedrijven die een team willen laten meefietsen, kunnen gebruikmaken van een speciaal arrangement. Dit VIP-arrangement bestaat uit: ontbijt vooraf, pastamaaltijd na afloop, twee consumpties en een gadget van de GO-Classic 2022. Kosten: 75 euro per persoon. Individuele deelnemers kunnen zich ook inschrijven voor het VIP-arrangement.