Column: Komkommertijd

Iedereen kent de term ‘komkommertijd’ wel. Kort omschreven: de zomertijd, waarin weinig tot geen nieuws is en men korte berichten met weinig nieuwswaarde schrijft. Ik moet eerlijk toegeven dat ik tijdens de zomervakantie ook diep moet graven om een column te schrijven en deze misschien ook een beetje komkommergehalte hebben. Maar toch doe ik mijn best om iets leuks voor u te schrijven.

De afgelopen week zijn wij op vakantie geweest naar Friesland. Wat een prachtige provincie is het. Vanuit Sint Nicolaasga zijn we de hele provincie doorgetrokken om de meest historische, merkwaardige en gedenkwaardige dingen te zien en bezoeken. We hebben enorm genoten.

Tijdens 1 van onze tripjes zegt Sem: "Wat is het hier geweldig." Als ik hem vraag wat hij dan zo mooi vindt, zegt hij: "Het water, de boten, bruggen en alle oude dingen." Na een poosje bedenk ik me dat wij op Goeree-Overflakkee ook gezegend zijn met al dit moois, maar dat wij soms vergeten hoe mooi het om ons heen is. Ik denk doordat het een soort van normaal wordt.

Na de vakantie genieten we tijdens de komkommertijd weer heerlijk verder op ons eigen mooie eiland. En nu met onze ogen open.

Na een van onze tripjes zegt Sem: "Hey mam, wat is het hier toch ook mooi hè en wat is het heerlijk dichtbij."

Ja, jongen... Wij hebben ook alles in huis om een prachtige vakantie te vieren. Dus dames en heren, geniet tijdens de komkommertijd ook van ons eigen eilandje en alles wat het te bieden heeft.

Nog een fijne vakantie.