Afbeelding
Foto:

INGEZONDEN: Circus op twee meter van woonhuis

Onze gemeente Goeree-Overflakkee zou er voor de burger moeten zijn. Echter, daar is niet veel van te merken. De burgemeester van Goeree-Overflakkee heeft op 7 juli 2022 een evenementenvergunning verleend aan Circus Renz Olympic voor het organiseren van een circus op het terrein van manege De Dijkgraaf te Ouddorp. Het circus is van 27 juli t/m 28 augustus.

Datum van publicatie is helaas 2 augustus 2022 om 9.00 uur. Totaal in het ongewisse zijnde wordt een circus opgezet vlak naast mijn woonhuis, op twee meter afstand. Op privéterrein van de manege. De manege heeft het zo ver mogelijk van zijn eigen woondomein laten neerzetten. Zelfs de ingang van het circus is naast mijn deur en niet bij de manege. Erg sociaal is dat zeker niet en ook is de buurt niet ingelicht. Had men op zijn minst moeten doen. De gemeente licht de buurt achteraf in, op verzoek verzoek van de bewoners van De Kruse.

Als donderslag bij heldere hemel installeerde men trailers, caravans, kamelen, paarden, blaffende honden, geiten… een heel spektakel en de circustent zelf niet te vergeten. Dit alles sloeg zijn bivak op op zondagmiddag 24 juli vanaf 14.00 uur, tot diep in de zondagnacht met grondboringen voor de tenten. Geen zondagsrust meer? Handhaving over parkeren (zou op de Hofdijksweg moeten) vindt plaats op De Kruse. Handhaving?

De bekendmaking van het circus waartegen je bezwaar kunt indienen bij de gemeente vindt plaats na bijna twee weken, als het circus al draait! Daar is goed over nagedacht. U begrijpt dat ik, als bewoner van De Kruse, daar niet blij van word. Ik heb dus de gemeente uitgenodigd om zelf te komen kijken. En ja, dat is gebeurd. Tja, tja, de vergunning is verleend en kan onmogelijk worden teruggedraaid. Tja, u heeft ons wakker geschud. Tja, niets aan te doen. Ja, de vergunning is voor 5 weken, ook niet mis. Schande, vind ik.

Let wel: het Circus Renz kan het NIET helpen, deze mensen verdienen in de eerste plaats op een eerlijke manier hun brood. En de show is heel leuk, als de boel er nu toch staat… kom kijken. Zeker de moeite waard. Massaal parkeren graag bij de manege op de Hofdijksweg. En ja, ik heb dus nu bezwaar kunnen indienen tegen iets wat al lang bekokstoofd was. Dat schiet lekker op.

Misschien is onze gemeente wakker genoeg geschud voor volgend jaar. Mensen, blijf wakker, onze gemeente is ingedut en kijkt gewoon in de computerschermen.

Y. Kasteleijn
De Kruse, Ouddorp

Afbeelding