Afbeelding

Wild Store Oude-Tonge: 325 vierkante meter mode voor dames, heren, kinderen en baby’s

OUDE-TONGE - Modezaak Wild Store gaat deze week open in het winkelcentrum van Oude-Tonge. Deze derde winkel – er zijn ook Wild Store-vestigingen in Hoeven en Dinteloord – is meteen ook de grootste: 325 vierkante meter mode voor dames, heren, kinderen en baby’s. Eigenaar Arjan de Wildt: “We gaan met veel enthousiasme van start in Oude-Tonge.”

Door Kees van Rixoort

Wild Store is een familiebedrijf dat al meer dan honderd jaar bestaat. De betovergrootvader van Arjan de Wildt trok al met een kar door Oudenbosch en omgeving om textiel aan de man te brengen. Later kwam er ook een winkel. Eerst kon het publiek er terecht voor van alles en nog wat, daarna voor textiel en kleding. De familie opende ook winkels in Hoeven, Oud-Gastel en Roosendaal.
De zaken in Oudenbosch, Oud-Gastel en Roosendaal zijn nu in handen van Arjans broer. Zelf runt hij de winkel in Hoeven, de later geopende vestiging in Dinteloord en de zaak in Oude-Tonge die deze week opengaat.

Naam met knipoog

“Toen ik de winkel in Hoeven overnam, heette die De Wildt Mode & Textiel. We verkochten op dat moment textiel in de breedste zin van het woord, ook handdoeken en bed-textiel”, zegt Arjan. “Maar ik wilde een nieuwe stap maken en me meer richten op mode, accessoires en schoenen.”
Dat gebeurde. De Wildt Mode & Textiel veranderde in Wild Store. “Een nieuwe naam met een knipoog naar de oude naam.” De nieuwe zaak en de nieuwe formule sloegen enorm aan, ook in Dinteloord en ook online. Vooral tijdens de coronapandemie draaide de webshop van Wild Store overuren.
Maar Arjan kwam er ook achter, dat het publiek veel waardering heeft voor fysieke winkels. Daar kun je als klant immers artikelen voelen en passen én een persoonlijk advies krijgen. Toen Arjan via via hoorde dat er winkelruimte vrij kwam in Oude-Tonge – de Marskramer stopte ermee – en ter plekke was wezen kijken, hoefde hij dan ook niet lang te twijfelen: hier zou een Wild Store zeker niet misstaan.
“Ik was gelijk enthousiast toen ik voor het eerst ging kijken. Oude-Tonge is een leuk dorp met een mooi winkelcentrum. Je kunt er gratis parkeren en het is makkelijk bereikbaar. Eigenlijk wilden we de winkel al in het voorjaar openen, maar door de lockdowns, personeelstekorten en leverproblemen is het wat later geworden. Nu gaan we op donderdag 28 juli om 9.00 uur open.”

Altijd up-to-date

Wild Store is een modezaak met een breed modeassortiment voor dames, heren, kinderen en baby’s. “Kleding, accessoires en schoenen tegen betaalbare prijzen”, zegt Arjan. “We wisselen de collectie snel, zodat die altijd up-to-date blijft en er constant wat nieuws is te ontdekken. We hebben een groot aantal mooie merken in huis, naast een eigen collectie die we met een aantal andere kleinere modezaken laten produceren door Europese fabrikanten.” Waar Wild Store ook mee aan de weg timmert is een persoonlijke benadering en service.
Wild Store Oude-Tonge is eigentijds ingericht, maar ook rustig – met veel natuurlijke materialen en kleuren – om de collectie zo optimaal mogelijk tot zijn recht te laten komen. Een winkel die je ook in de stad zou kunnen tegenkomen…
In de vestiging werken vijf medewerkers. Arjan: “Een superleuk team dat bestaat uit jonge en wat oudere dames met veel ervaring in de modebranche. Ik ben er heel blij mee. En ook met de enthousiaste reacties die we krijgen in het dorp.”