Kernactiviteiten

HERKINGEN

Tuintjesmarkt

Zaterdag 30 juli is er van 9.00 tot 16.00 uur een tuintjesmarkt in Herkingen.

OOLTGENSPLAAT

Verkoping/Rommelmarkt Hersteld Hervormde Gemeente Ooltgensplaat

Zaterdag 3 september van 9.00 uur tot 14.30 uur is er de jaarlijkse verkoping/rommelmarkt van de Hersteld Hervormde Gemeente aan de Lindenlaan 4. Net zoals voorgaande jaren zal er van alles te koop zijn zoals versgebakken vis, lekkers van de bakker, broodje hamburger, groente en fruit en valt er een goed gevulde boodschappenmand te winnen. Nieuw dit jaar zijn de vers gebakken patat en poffertjes, en de kans om 1 minuut gratis winkelen te winnen bij "onze Plaetselijke supermarkt Coop Van den Houten". Tevens is er een rommelmarkt en leuke spelletjes voor kinderen. 

OUDE-TONGE

Open Schuur bij Houweling Meubelen

Op zaterdag 30 juli wordt er weer Open Schuur gehouden in Oude-Tonge, Langeweg 41A. Een ieder kan van 10.00 tot 15.00 uur zonder afspraak komen kijken in de loods van Houweling Meubelen. Er zijn heel veel kleine spullen te koop, zoals: (oude en nieuwere) glazen, serviezen, borden, bestek, lampen, tafeltjes, schilderijtjes, spiegels, kop-en-schotels, van allerlei huisraad, brocante en nog veel meer. Tegelijk kan er ook een kijkje worden genomen in de loods met grotere meubelen, zoals eiken en grenen kasten, tafels, banken, stoelen enz. Ook zijn er veel boeken en kledingstukken.

OUDDORP

Fietspuzzeltocht Ouddorp

Op maandagavond 1 augustus wordt er een fietspuzzeltocht van ongeveer 25 kilometer georganiseerd. De opbrengst hiervan is bestemd voor de Zending van de Gereformeerde Gemeente. De kosten zijn 3,50 euro per persoon met een maximum van 15 euro per gezin. Er kan worden gestart tussen 18.30 en 19.00 uur vanaf de Mekkerstee, Hofdijksweg 34 te Ouddorp. Bij het startpunt krijgen deelnemers wat lekkers mee voor onderweg en bij het eindpunt is koffie, thee, frisdrank ,friet, snacks en ijs te koop. Voor verdere vragen kan contact worden opgenomen met dhr. J. van de Vliert, tel.nr. 06-29 22 82 22.

Fietstocht Adullam Gehandicaptenzorg

Op dinsdag 2 augustus organiseert Comité Adullam Gehandicaptenzorg een fietstocht. Er kunnen twee routes worden gefietst: één van 30 kilometer en één van 50 kilometer. De inschrijving is van 10.00 tot 12.00 uur in Eben-Haezer, Preekhillaan 5 in Ouddorp. Het inschrijfgeld is 4 euro per volwassene, 2,50 euro per kind tot 12 jaar en 14 euro voor een gezinskaart. In Eben-Haezer is er een kleine verkoping met o.a. kruiden, snoep en kaarten. Ook is er koffie, thee en fris te koop . Onderweg is er eveneens eten en drinken te koop. Voor eventuele vragen kan worden gebeld met Hester Grinwis, telefoonnummer 06-19 15 36 06.

Fiets mee met de Akkerroute

Op zaterdag 6 augustus organiseert de Activiteitencommissie van de Doopsgezinde Gemeente fietsroutes vanuit Ouddorp. Er zijn in totaal twee routes uitgezet: één van 30 en één van 47 kilometer. Alle routes komen langs het veld waar het Turkey Red Wheat is ingezaaid (Maatschap De Jong), een tarwesoort die ooit meegesmokkeld is door doperse vluchtelingen naar een nieuwe veilige plek. Tevens fietsen de deelnemers langs De Nollestee (lange route), de haven van Stellendam en komen ze bij het schip van Jaap Tanis. Inschrijven via de website www.doopsgezindouddorp.nl, maar kan ook nog op de dag zelf. Er kan gestart worden vanaf 09.00 uur. om 16.00 uur wordt de Akkerroute gesloten. Het inschrijfgeld is 5 euro vanaf 12 jaar en tot 12 jaar 2,50 euro. Lukt het niet om mee te fietsen? Bezoekers zijn van harte welkom op het kerkplein voor koffie, thee en iets lekkers. Locatie: Doopsgezinde Gemeente Ouddorp aan de Dorpstienden 3.