(Foto: Facebook, Exoduskerk)
(Foto: Facebook, Exoduskerk)

Verhalen van boeren in Exoduskerk

SOMMELSDIJK - Woensdag 20 juli om 19.30 uur, wordt er in de Exoduskerk te Sommelsdijk een avond georganiseerd waar boeren hun verhaal kunnen delen met alle andere mede-agrariërs op het eiland en van daarbuiten.

“De gevolgen van de stikstofmaatregelen van de regering zijn enorm”, aldus de initiatiefnemers vanuit de Exoduskerk. “In sommige gebieden moet de agrarische sector op het eiland Goeree-Overflakkee tot wel 70% reduceren. Het eiland kent namelijk drie natuurgebieden, die beschermd moeten worden. Boeren protesteren gezamenlijk; in Stroe hebben ze zich laten zien, in de gemeenteraadsvergadering van 30 juni hebben ze hun protest laten horen.”

De Exoduskerk aan Dorpsweg 97, zet haar deuren graag open voor agrariërs die hun verhaal willen vertellen, zeggen de organisatoren. “Geen politiek, geen demonstraties, geen trekkers of rode zakdoeken, maar onderling contact, omdat het gaat om de impact die dit alles heeft op het leven van boeren en boerinnen en hun familie. In eerste instantie nodigen we alle boeren en boerinnen uit om hun verhaal met ons en met elkaar te delen. Ook alle belangstellende medebewoners van ons eiland zijn welkom. Dat geldt ook voor politici, maar alleen als ze willen komen luisteren naar de verhalen van de agrariërs, die een heel groot deel van het aanzien van dit eiland bepalen. Want daar gaat het om op deze avond: luisteren naar de boeren.”