Een hoog gewaardeerde foto van Magda Korthals.
Een hoog gewaardeerde foto van Magda Korthals.

Succes voor fotoclub De Rarekiek

REGIO - Jaarlijks organiseert de Fotobond een landelijke wedstrijd voor fotoclubs. Fotoclub De Rarekiek deed mee aan deze belangrijke wedstrijd.

Dit jaar deden 120 clubs mee met ieder tien foto’s. Een deskundige jury stond voor de moeilijke taak de 1200 foto’s te beoordelen. De clubs moesten tien afgedrukte foto’s insturen. Bij De Rarekiek koos een kleine commissie de, naar hun mening, sterkste foto’s uit. De clubleden mochten zelf kiezen welke foto’s ze wilden inleveren, ongeveer tien per clublid. De foto's werden mooi geprint, in een passe-partout ingezonden om vervolgens door een deskundige jury van drie bekende fotografen onafhankelijk van elkaar te worden beoordeeld.

Van alle inzendingen eindigde De Rarekiek op de vijfde plaats. Bijzondere waardering kregen de foto’s van Magda Korthals en Jentien Boerma. De acht andere foto’s van Anne-Marie Vermaat, Kees van ’t Zelfde, Gerald Sermon, Joep Luijckx, Jaap Peeman, Hans Groenendijk, Theo Mastenbroek en Sue Goldberg deden het ook goed. Zes clubleden waren afgereisd naar de Schouwburg in Deventer, waar de jury de foto’s van de tien beste clubs besprak. Het werk werd op een groot scherm gepresenteerd.
De andere series werden na de pauze door de afzonderlijke juryleden besproken. “Het was een intensieve en inspirerende dag voor de juryleden en de fotografen. Leerzaam om te horen hoe een jury over de foto’s dacht”, aldus fotoclub De Rarekiek. Een uitgebreid verslag is te lezen op de website van De Rarekiek: www.rarekiek.nl.