Afbeelding

Eendagskoor gaat weer zingen in Putten.

Algemeen

REGIO - Voor de negende maal (de afgelopen 2 jaar kon het niet plaatsvinden) zullen naar verwachting meer dan 100 mannen op 3 augustus weer aanwezig zijn voor een heel bijzondere middag en avond. Het is dan het hoogtepunt van de vakantieweek voor +/- 60 gehandicapte jongeren. Ze mogen op die avond, met normaliter 7-800 aanwezigen, hun ingestudeerde liederen laten horen en zelfs ook nog een paar nummers meezingen met het samengestelde mannenkoor. 

De mannen komen uit heel Nederland, van Urk tot Yerseke en in de middag wordt er vanaf 15.30 uur hard gerepeteerd onder leiding van dirigent Dinant Struik en aan het orgel Willem den Boer om de (bekende) liederen vierstemmig in te studeren. Daarna is er gelegenheid voor een lunch (kosten 10 euro) die zowel door de zangers als hun eventuele partners kan worden genuttigd. Om 19.00 uur vangt de avond aan. Het geheel vindt plaats in de Hersteld Hervormde kerk van Putten (Henslare 2). De mannen van het mannenkoor hoeven niet in uniform en zingen gewoon in de zomerse outfit, indien gewenst. Een heel laagdrempelige samenkomst bestaande uit mannen die graag zingen en een deel van hun (vakantie)tijd op willen offeren voor een ander. Alle medewerkenden doen dit pro-deo en de collecte die tijdens de zangavond wordt gehouden, is volledig bestemd voor de vakantieweken voor jongeren met een beperking. Er rijdt een bus vanaf Ouddorp zodat de inwoners van Goeree-Overflakkee hier allemaal gebruik van kunnen maken.

Opgave kan via: j.en.g.sperling@gmail.com met vermelding van uw naam, bij welke partij u wilt zingen (of aangeven hoog/laag) en of u (en met hoeveel personen) gebruik wilt maken van de lunch.

Wilt u met de bus meerijden, dan graag een mail naar wgrinwis@gmail.com met opgave van uw naam en met hoeveel personen u mee wenst te rijden.