(Foto: archief Eilanden-Nieuws)
(Foto: archief Eilanden-Nieuws)

Ingezonden

Wat gaan we doen met ons ziekenhuis?

In alle media heb ik inmiddels gelezen en gehoord dat sluiting dreigtr voor de Spoedeisende Hulp in Dirksland. Dat zou een ramp betekenen voor de zorg in onze regio en uiteindelijk ook voor ons ziekenhuis, wat uiteindelijk ook zou verdwijnen.
Ik ben van mening dat we daar als bevolking voor moeten gaan liggen; we hebben weliswaar geen trekkers maar misschien moeten de watergeuzen maar eens in actie komen.

Persoonlijk heb ik de afgelopen maanden twee keer gebruik moeten maken van de SEH, waar ik zeer tevreden over ben. Je zal het maar nodig hebben en dan achteraf denken dat je eigenlijk, naar het idee van de minister, naar Terneuzen of Rotterdam had gemoeten in een ambulance. Tijdens een opname en quarantaine met uitzicht op de hoofdingang heb ik gezien wat het ziekenhuis voor onze regio betekent: dan zie je de hele dag hoeveel mensen er gebruik maken van het ziekenhuis, de hele dag taxi busjes met rolstoelen en alle andere vormen van vervoer. Het zou dus een complete ramp voor de regio zijn als ons uitstekend functionerende ziekenhuis zou verdwijnen, dat mag dus niet gebeuren. Hoe gaan we dit voorkomen?

Wim Klepper