Afbeelding

Masterclass-leerlingen CSG Prins Maurits sluiten leerzaam traject af

MIDDELHARNIS - In de afgelopen maanden hebben talentvolle leerlingen uit Vwo 5 van de PM in Middelharnis weer een uitdagend Masterclass-programma georganiseerd voor leerlingen van groep 8 van de basisschool. "Na de online variant van vorig schooljaar zijn we ontzettend dankbaar dat we dit jaar de leerlingen weer ‘gewoon’ op onze school mochten ontvangen", aldus CSG Prins Maurits.

Een enthousiaste groep van 38 basisschoolleerlingen ging gedurende elf vrijdagmiddagen aan de slag met allerlei onderzoeksactiviteiten binnen het thema ‘duurzaamheid’. "We kijken terug op een boeiend en leerzaam traject met leergierige en getalenteerde basisschoolleerlingen", geeft CSG Prins Maurits aan. "Tijdens de centrale lesmomenten hebben de leerlingen van alles geleerd over bronnenonderzoek, aantekeningen maken en een verslag opmaken. Daarnaast zijn in kleine groepen heel uiteenlopende onderwerpen onderzocht, zoals windmolens, fast-fashion, isolatiematerialen, online shoppen, biologisch voedsel, en ook een duurzaam ziekenhuis, duurzame school en duurzame medicatie.
Tijdens de afsluitende presentatiemiddag was het indrukwekkend om te zien en te horen wat de leerlingen in een relatief korte periode geleerd hebben over hun specifieke onderzoeksthema. We hopen dat ze gedurende het traject ook meer geleerd hebben over het doen van onderzoek. Deze kennis kan uiteraard van pas komen als ze volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs gaan."