De ondertekening van de overeenkomst om o.a. 7 woningen aan de Joos Jansestraat te bouwen, november vorig jaar.
De ondertekening van de overeenkomst om o.a. 7 woningen aan de Joos Jansestraat te bouwen, november vorig jaar. Foto:

Ingezonden: "Wij zijn van mening" - Parkeerplaatsen Joos Jansestraat

Onderstaande betreft de particuliere mening van een lezer en vertegenwoordigt niet noodzakelijkerwijs het standpunt van de redactie.

Zoals u wellicht vernomen hebt, zijn aan de Joos Jansenstraat te Sommelsdijk 7 nieuwe 55+ woningen gebouwd. Beter zouden ze 70+ woningen genoemd kunnen worden, want je moet heel veel jaren ingeschreven staan; zodat de meeste mensen die leeftijd hebben bereikt. Werkelijk prachtige woningen met een leuke tuin erachter. 

Mijn vrouw en ik behoren ook tot de gelukkigen die zo’n woning werd toegewezen. Ikzelf ben 83 jaar en tot nu toe de enige invalide van de nieuwe bewoners. Ik heb drie rollators, een voor boven, een voor beneden en een voor in de tuin. Verder heb ik twee scootmobielen, een grote voor heerlijke buitentochten en een kleine om in de auto mee te nemen. Bij al dat nieuwe woongenot wacht ons een zware tegenvaller. De Joos Jansestraat is niet al te breed en mag er maar aan één zijde worden geparkeerd en geldt een parkeerverbod aan de zijde waar wij wonen in onze nieuwe huizen. 

Nu wil het geluk dat wij allen over de hele lengte van de straat een brede voortuin hebben van 6 m. breed. In haar wijsheid heeft de gemeente besloten dat de volle 6 m. breedte met bosjes worden beplant. Wij als nieuwe bewoners op leeftijd hebben de gemeente verzocht om aan onze zijde een parkeerstrook van ongeveer 3 m. breed aan te leggen voor alle woningen. Er blijft dan nog 3 m. over voor de groenstrook. Dat is toch ook mooi. 

De gemeente zei: wij zijn van mening dat er voldoende parkeerplekken zijn. Zo is het altijd geweest. Ze zijn zeker vergeten dat er sinds de zeventiger jaren van de vorige eeuw veel meer auto’s zijn bijgekomen. De Joos Jansestraat staat bijna altijd vol met geparkeerde auto’s, zelfs komen er mensen uit de naast gelegen ds. Montijnstraat hun auto’s hier parkeren. Als er in de Joos Jansestraat te weinig ruimte was, zou ik er vrede mee hebben; maar er is wel ruimte genoeg. De 6 m. brede groenstrook halveren! Maar de gemeente zegt: "Wij zij van mening: Geen uitbreiding parkeerplaatsen." 

Bij een persoonlijk onderhoud van één van onze bewoners met de wethouder van verkeer en een ambtenaar weer die starre en onverbiddelijke houding. "Wij zijn van mening" enz. Als ze dat zeggen, kan je nog zoveel goede argumenten hebben, maar je komt geen stap verder. Hiertegen valt voor een normaal mens niet met de gemeente te discussiëren! Wie van de huidige of binnenkort nieuwe gemeentebestuurders kan hier uitkomst brengen, door te zeggen: "Wij zijn van mening: er komen zeven nieuwe parkeerplaatsen bij in de Joos Jansestraat!"

Arij Koppenaal, Joos Jansestraat 11