Afbeelding
Foto:

Windpark Krammer houdt open dag voor leden

REGIO – Op 25 juni hield windpark Krammer een open dag in Bruinisse voor obligatiehouders en leden van de coöperaties Zeeuwind en Deltawind. Ongeveer 300 bezoekers kwamen een kijkje nemen. Na de ontvangst was er eerst een presentatie door de directeur van het windpark, Marlies Sikken. Daarin werden de aanwezigen bijgepraat over de stand van zaken en ontwikkelingen bij het windpark. Zo werd onder andere gesproken over de elektriciteitsproductie van de afgelopen jaren en de werking van de maatregelen die Windpark Krammer als natuurinclusief gebouwd windpark heeft genomen.

Na de presentatie vertrokken de bezoekers met de bus naar één van de windturbines die speciaal voor deze dag toegankelijk was. Iedereen werd voorzien van een veiligheidshelm en kon een kijkje nemen in de turbine. Niek Tramper, assetmanager bij het windpark vertelde vol enthousiasme over de werking van de windturbine en wat daar allemaal bij komt kijken. Maar ook, wat gebeurt er eigenlijk met de opgewekte stroom voordat deze het net opgaat, welke stappen zitten daar tussen?

Directeur Marlies Sikken zegt terug te kijken op een mooie dag. “De bezoekers waren enthousiast en stelden veel vragen, wat een leuke interactie gaf. Ik heb veel blije gezichten gezien, kortom een geslaagde dag”