Matinee-orgelconcert in dorpskerk Ouddorp

OUDDORP - Zaterdag 9 juli uur wordt om 11.00 uur het eerste matinee-orgelconcert van dit seizoen op het Van Vulpen orgel in de Dorpskerk te Ouddorp gegeven. Dit eerste predikantenorgelconcert wordt gegeven door ds. P. van der Woel als organist. Hij is predikant van de Protestantse Gemeente te Assendelft. Het wordt een gevarieerd muzikaal uurtje met werken van Johann S. Bach, Georg D. Leyding en Johann Pachelbel.

Ds. Van der Woel is afkomstig uit Zierikzee. In zijn jeugd is hij lid geweest van het Zeeuws jongenskoor te Goes. Na het voortgezet onderwijs is hij theologie gaan studeren aan de Universiteit te Kampen en Musicologie in Utrecht. Te Utrecht heeft hij bij Prof. Dr. Albert Clement gestudeerd en deelgenomen aan een werkgroep tekstonderzoek achter orgelkoralen. In Zaandam heeft hij gedurende vijf jaren orgelles bij Piet Hulsbos, organist te Heemstede ontvangen.

Verder werkt hij aan een promotieonderzoek over de gedichtencyclus ‘La Chanson d’Ève’ (Het lied van Eva) van de Belgische symbolist en dichter Charles Van Lerberghe die door de Franse componist Gabriël Fauré in 1910 op muziek zijn gezet. Ds. Van der Woel is gehuwd met Talitha, die piano en de traverso fluit speelt. Om samen te spelen heeft Van der Woel zelf een huisorgel gebouwd en is hij betrokken geraakt bij het repareren en restaureren van diverse 18e- en 19e-eeuwse tafelpiano’s.  Als predikant heeft hij verder gestaan in Dinteloord Steenbergen (2005-2010) en Zaandam (2010-2020).

Donderdag 14 juli is er in de Dorpskerk van 20:00 - 21:00 uur een orgelconcert in samenwerking met een blokfluittrio, gevormd door Annelien en Sarina Bakker met Annemiek Vogels, afkomstig uit St. Philipsland. Organist is Jan Meuleman. In een gevarieerd programma wordt orgelspel afgewisseld met blokfluitmuziek. 

De toegang voor beide concerten is gratis. Een bijdrage in de kosten is welkom. Zaterdag 16 juli is er weer een matinee-orgelconcert om 11:00 uur, dan zal ds. J. Wouters Hervormd predikant te Middelburg het orgel bespelen. Op zaterdag kan in de kerk ook een bezoek gebracht worden aan de tentoonstelling van schilderwerken met als thema ‘Door Geloof Alleen’, een expositie uitgaande van de Stichting ‘uit Uw hand’ met werken van ds. Sj. Maliepaard uit Barneveld.