Afbeelding

Kunstexpositie 'Door geloof alleen' in dorpskerk Ouddorp

OUDDORP - Vanaf 9 juli is in de dorpskerk van Ouddorp iedere zaterdag de kunstexpositie 'Door geloof alleen' te bezoeken. Centraal staan zeven panelen met ieder vier aquarellen, die zeven verschillende perioden van de heilsgeschiedenis weergeven. 

Het eerste paneel geeft de voortijd weer, beginnend bij de schepping, zondeval en de generaties tot Noach. Het tweede paneel neemt de bezoeker mee naar de periode van de aartsvaders, die in tenten gewoond hebben. Het derde verbeeldt wat de Heere aan het volk Israël gaf in wet, tabernakel en koningschap. Het vierde en het vijfde paneel verwijst naar Christus, het Woord van God en Zijn lijden, sterven en opstanding. Het zesde paneel roept op om Hem te volgen, terwijl het laatste paneel iets verbeeldt van de gemeente onderweg.

De zeven panelen worden ondersteund door meerdere andere schilderijen en diverse Bijbelgedeelten in het Hebreeuws geschreven. Ook is er een model van de ark te zien en te koop en twee miniatuurmodellen van kerkorgels. Ook voor kinderen is er iets te doen, zoals een puzzel met multiple choice vragen en stickers plakken. Elk kind krijgt na afloop een leuk geschenk. Van meerdere schilderijen zijn ansichtkaarten te koop en boekjes met uitleg. De opbrengst is ten bate van twee goede doelen in Israël.
De schilder, Sjaak Maliepaard uit Barneveld, heeft vorig jaar ook meerdere van zijn schilderijen in de kerk tentoongesteld. Dit jaar zullen het voor een groot deel andere zijn. Maliepaard en zijn vrouw hopen om de zaterdag zelf aanwezig te zijn. De andere zaterdagen is de familie Van den Bosse namens de stichting aanwezig, de ark is door een van hen gemaakt. De expositie is tot en met 10 september iedere zaterdag te bezichtigen.