Hannah, de nieuwe uitbater van de Koophandel (Foto: Wim van Vossen).
Hannah, de nieuwe uitbater van de Koophandel (Foto: Wim van Vossen).

Grand café Koophandel opent op unieke locatie in Ouddorp

OUDDORP - Bij de entree van Ouddorps centrum, aan de Broekweg 14 op de hoek met de Stationsweg, staat een architectonisch fraai nieuw pand waarin vanaf woensdag 6 juli (morgen) het Grand café Koophandel is gevestigd. Vijf dagen in de week zijn bezoekers hier hartelijk welkom. Ook staan er drie (hotel)kamers op de verdieping ter beschikking; twee 2-persoonskamers en een grotere familiekamer. Gasten kunnen met een eigen entree deze kamers bezoeken.

Eigenaar is de 31-jarige Hannah Barth, dochter van Richard Barth die samen met Flip Otte (voor dorpelingen zeker bekend van Old Smuggler) de afgelopen periode met de aankoop van het voormalige jarenlang leegstaande pand De Koophandel hier een horeca-aanwinst van formaat voor de badplaats realiseerde. Naast een uitnodigende (Pub) indeling is er een buitenterras omgeven door Leibomen. Afgelopen week konden omwonenden en betrokkenen bij dit horecaproject al een kijkje nemen in het pand tijdens een buurtborrel.

Hanna Barth is geboren in Lincoln in het Verenigd Koninkrijk. Haar ouders komen uit de Hoeksche Waard en runden onder andere een bedrijf in Stellendam. Hanna is architect, studeerde in Delft en werkte in Rotterdam. Dan lijkt een horecazaak managen iets totaal anders, maar juist haar opleiding was een gedegen inbreng bij de ontwikkeling en bouw van het pand aan de Broekweg in Ouddorp. "Ik heb er reuze veel zin in. Ik weet natuurlijk niet wat me te wachten staat. Maar ik ben omringd met een goed team dat in de startblokken staat om Grand café Koophandel op de kaart te zetten", zegt Hannah lachend. "Naast het kopje koffie of thee, het glas wijn of het biertje kunnen bezoekers ook uit een vrij compacte (Frans-Nederlandse) kaart een lekkere voedzame maaltijd kiezen. Daarbij zetten wij in op het gebruik van (uiteraard seizoensgebonden) lokale producten."