Afbeelding

Minister ontmoet technasiumleerlingen Pr. Maurits

Algemeen

REGIO - Vorige week donderdag gingen 80 leerlingen van CSG ‘Prins Maurits’ (Middelharnis) naar het festival ‘Unfold’ in Bunnik. Dit techniekfestival was speciaal georganiseerd voor technasiumleerlingen. Er was een mooi programma met challenges, voorstellingen, spellen en veel informatie.

Zo konden leerlingen bijvoorbeeld programmeren; ze moesten een lampje laten branden en konden zelf een sirene maken m.b.v. elektrotechniek. En bij de brandweer moesten ze zogenaamd ontsnappen uit een brandend huis. Er kon virtueel gelast worden bij een mbo-school en de leerlingen mochten met een VR-bril op een spel doen. Ook waren er presentaties van studenten die een probleemstelling hadden gekregen, waar een creatieve oplossing voor bedacht moest worden.

Enkele uitspraken van leerlingen tijdens het festival waren: ‘Het leukst vond ik het spel met de VR-bril op, want daar kwam ik met wat vrienden in een compleet andere wereld terecht’, ‘Het programmeren was moeilijk, maar ook leuk. Je kon van alles maken, met een speciaal stappenplan, onder leiding van een technicus’ en ‘Ik vond de robots het leukst, maar het programmeren van een alarm vond ik ook mooi om te doen’.

Minister van OCW Dennis Wiersma, kwam ook nog langs. Hij maakte een praatje met een aantal van de leerlingen. En natuurlijk ging hij met dit groepje even op de foto!