Afbeelding

Snelle Wielers Den Bommel fietsen ruim 7.200 euro bij elkaar voor KNGF Geleidehonden

Algemeen

DEN BOMMEL - Na een maandenlange voorbereiding begonnen de Bommelaren Marco, Leon, Patrick,  Johan, Ron, Carlo, Petrick, Henri en Peter afgelopen donderdag vanuit Putte (op de grens Nederland - België) aan hun eigen versie van de ‘Grenspaelenklassieker’ om zoveel mogelijk geld bij elkaar te fietsen voor het goede doel. Langs de Nederlands-Belgische grens fietsend, zijn ze heel wat grenspalen gepasseerd.

De eerste etappe bestond uit een tocht van circa 160 kilometer van Putte naar Reusel, in de buurt van Hilvarenbeek. Voor de regen binnen, volgde hier een overnachting. De volgende dag vertrokken de fietsers via het witte stadje Thorn richting Sittard; een tocht van ruim 130 kilometer. De derde dag was de ‘grand-finale’: een prachtige route van totaal zo’n 120 kilometer langs de oevers van de Maas, via België om Maastricht heen en via Sint Geertruid in het prachtige Limburgse heuvelland naar de top van de Vaalserberg: het Drielandpunt. Om tenslotte af te dalen naar Valkenburg voor een laatste stop.

“Na ruim 410 kilometer zat het erop en konden we nagenieten van de prachtige tocht, zonder ongelukken, met geweldig mooi weer en fantastische landschappen. En van het fantastische bedrag aan sponsorgeld wat we door middel van deze actie bij elkaar gefietst hadden”, zegt een van de deelnemers. Ook de terugreis was geregeld. De wielers werden door buschauffeur Wim met een grote passagiersbus opgehaald om met fiets en al terug naar Den Bommel te worden vervoerd. Bij de hotels van de heenreis werden alle overnachtingsspullen opgehaald en eenmaal in Den Bommel volgde er voor de Snelle Wielers nog een grote verrassing: familie, vrienden, buurtbewoners en diverse sponsors stonden opgesteld voor een warm onthaal. De straat was voorzien van slingers, vlaggen, hapjes, drankjes, muziek en vooral veel gezelligheid.

“Dochter Anne van Snelle Wieler Peter heeft sinds een jaar haar blindengeleidehond Kingsley via KNGF Geleidehonden. Het was daarom extra bijzonder om met elkaar te fietsen voor dit goede doel. Op deze manier konden de Snelle Wielers en hun sponsoren een steentje bijdragen aan de hoge opleidingskosten die verbonden zijn aan het trainen van een pup tot volwassen hulphond. Namens de Snelle Wielers Den Bommel en KNGF Geleidehonden: heel veel dank aan alle sponsoren”, aldus de Bommelaren.