Afbeelding
Op de foto: juf Roos temidden van leerlingen en collega's met een grote bos, hoe kan het ook anders, rozen.

Juf Roos 40 jaar werkzaam in het onderwijs

Algemeen

OUDE-TONGE - Mei 2021 was juf Roos Jonker van basisschool het Startblok in Oude-Tonge 40 jaar werkzaam in het onderwijs. Door corona kon dit toen helaas niet gevierd worden. De school wilde het jubileum uiteraard niet ongemerkt voorbij laten gaan. Dinsdag 28 juni werd de juf daarom alsnog in het zonnetje gezet door alle meesters, juffen en kinderen. Het was een geslaagde ochtend. Juf Roos heeft ervan genoten. 

Juf Roos kijkt met een positieve blik terug. “Het was een fijne tijd met leuke collega’s, kinderen en ouders. De tijd is omgevlogen.” Wat de grootste veranderingen waren die ze in haar carrière heeft meegemaakt? “Dat was de invoering van de basisschool met een doorlopende lijn van groep 1 tot en met groep 8. Naast werken in groep 1/2 waren we ook ineens bevoegd om in groep 3 tot en met 8 te werken. Na 18 jaar heb ik gr 1/2 verlaten en heb ik een aantal jaren lesgegeven in groep 4. Daarna heb ik ook nog in andere groepen gewerkt, maar mijn hart ligt toch wel bij groep 1/2.” Een andere grote verandering was de digitalisering, waarbij de invoering van het digibord hoorde: “Geen stoffig krijtbord meer en geen lijnen meer op het bord trekken voor de schrijfles.”
Juf Roos geniet van het werken met (jonge) kinderen. “Ik vind het mooi om ze te stimuleren in hun ontwikkeling. Je ziet ze ontwikkelen en opgroeien, van wanneer ze met net vier jaar binnenkomen tot wanneer ze afscheid nemen in groep 8. Verder houd ik van de samenwerking met de ouders en de afwisseling in het werk. Geen dag is hetzelfde.”
Op de foto staat juf Roos met een grote bos, hoe kan het ook anders: rozen.