Kernactiviteiten

DIRKSLAND

Inloopconcert

Donderdag 30 juni, 19.30 uur, vindt er in Dirksland een bijzonder inloopconcert plaats. Een gelegenheidsensemble met onder andere zang, piano en contrabas is gevormd rond Hanna Manokina uit Kiev. Zij verblijft in Geldershof in Dirksland. De locatie van ‘Het Concert’ is de Dorpskerk, Ring 2. Na afloop van het concert is er alle mogelijkheid om na te praten onder het genot van een heerlijke high tea.

GOEDEREEDE

Stilte- en bezinningswandeling

Goedereede Counseling organiseert donderdagavond 30 juni een stilte- en bezinningswandeling in het waterwingebied bij de Hondsweg in Goedereede. De start is om 19.00 uur nabij de Theetuin de Halve Maan. “Uit de hectiek van de dag, rust ervaren in de prachtige schepping van God”, aldus Goedereede Counseling. De afstand is maximaal 3 kilometer.
Aanmelden voor de wandeling kan via e-mail: krientje@goedereedecounseling.nl of bij Willy Koppenol telefoon 06-57 73 19 52. Na aanmelding ontvangen de deelnemers een bevestiging met aanvullende informatie. Er zijn geen kosten aan deze activiteit verbonden.

MIDDELHARNIS

Inzamelen goederen Roemenië

Zaterdag 2 juli is de loods van de Stichting Oost Europa Werkgroep Middelharnis/Sommelsdijk aan de Industrieweg 17 weer geopend. Tussen 09.30 en 11.30 uur staan vrijwilligers klaar om hulpgoederen voor Roemenië in ontvangst te nemen. Voor het laten ophalen van goederen wordt er in verband met de stijgende onkosten een vergoeding van 10 euro in Middelharnis/Sommelsdijk en 15 euro voor de rest van Goeree-Overflakkee gevraagd. Voor alle goederen geldt natuurlijk: in goede, schone, onbeschadigde en nog bruikbare staat (geen ‘rommel’). In de loods is ook een verkooptafel aanwezig. Meer informatie over de projecten is te vinden op www.oosteuropa-werkgroep.nl. Voor vragen, tips of andere zaken kan contact worden opgenomen via e-mail: info@oosteuropa-werkgroep.nl.

De Reizende Dichters

Zaterdag 2 juli zal er in Het Diekhuus, Beneden Zandpad 7 te Middelharnis een bijeenkomst worden georganiseerd door De Reizende Dichters van Goeree-Overflakkee met als thema ‘Poëzie als Zeewind’. De inloop is om 13.30 uur, waarna presentator Herman Maas de middag om 14.00 zal openen. Medewerking wordt verleend door Frouke Bienefelt, Lesley Sandford, Greta Lugtmeier en gastdichters Paul Hoff en Lowie van Eck. De middag wordt muzikaal omlijst door singer/songwriter Willem en Albert Vos.

Jongerenavond

Op zaterdagavond 2 juli 2022 wordt er een regionale jongerenavond gehouden. Ds. G.J. van Aalst uit Klaaswaal hoopt dan een lezing te houden over het thema: ‘Gedoopt zijn, wat betekent dat?’. De bijeenkomst wordt gehouden in de Sionkerk, Landbouwweg 2 en begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur met koffie en koek). Tijdens de pauze kunnen er (anoniem) schriftelijke vragen worden gesteld over het thema, of over andere onderwerpen. Na de pauze volgt de vragenbeantwoording. Na afloop is er alle ruimte voor een informeel samenzijn onder het genot van een hapje en een drankje. Alle jongeren en belangstellenden zijn van harte welkom.

Workshop veilig online bankieren

Donderdag 7 juli wordt er in Bibliotheek Middelharnis een workshop veilig online bankieren georganiseerd. Daarin leren deelnemers hoe ze online fraude en diefstal kunnen voorkomen. Ook krijgen ze informatie over online bankieren en andere praktische bankzaken.

De workshop over veilig online bankieren wordt verzorgd door de Rabobank, maar deelnemers hoeven geen lid te zijn van de Rabobank. Aanmelden kan via de website van de bibliotheek www.bzhd.nl of bij de balie in één van de zeven vestigingen van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta.

NIEUWE-TONGE

'Kom je om een bakje?

Elke dinsdagmiddag is Ons Dorphuis in Nieuwe Tonge tussen 14.00 en 16.30 uur geopend om een bakje te doen. Iedereen is welkom voor een praatje, een spelletje of een handwerkje. ‘Kom je om een bakje?’ is bedoeld voor alle leeftijden en geheel vrijblijvend. Er zijn verder geen kosten aan verbonden; je rekent alleen na afloop je eigen consumptie af. Bel voor meer informatie Monique Vlaar: 06-30 07 48 95 of Stichting ZIJN 0187-48 33 66.

OUDE-TONGE

Bingo Grutterswei

Vrijdag 1 juli is er om 19.30 uur een grote bingo in de Grutterswei, Willemstraat 14. Inloop vanaf 19.00 uur. Prijs: 10 euro p.p., incl. superronde en koffie/thee. Een tweede boekje kost 5 euro p.p., incl. superronde. Vanwege herstelwerkzaamheden aan het dak van de sporthal, hoopt men gebruik te maken van zaal B. Om deze goed in te kunnen richten, gaarne even aanmelden (per e-mail: h.zonneveld39@hotmail.com of tel.: 0187630098) voor woensdag 29 juni 21.00 uur. 

Barbecue

Op zaterdag 16 juli is er na twee jaar corona weer een barbecue. Omdat Tonnie Buijs gaat verhuizen, doet men dit op een nieuwe locatie. Voor velen is dit een bekend adres, namelijk Dynamic Motion, Tramweg 25. Aanvang 17.00 uur. De kosten zijn 18 euro p.p., inclusief de drankjes. Aanmelden per e-mail voor vrijdag 1 juli bij h.zonneveld39@gmail.com of tel. 0187-630098. Betalingen vóór zaterdag 2 juli op rekening NL22RABO 0314 6579 59 t.n.v. A.S.V. Oostflakkee.

OUDDORP

Zomermarkt

Op zaterdag 9 juli wordt voor het eerst sinds 2019 weer een zomermarkt georganiseerd door de activiteitencommissie van de HHG Ouddorp. Deze markt wordt op het kerkplein van de Eben-Haëzerkerk aan de Diependorst 18a gehouden. De markt begint om 9.00 uur en duurt tot 15.00 uur. Er wordt van alles verkocht; te denken valt aan: bloemen, fruit, kibbeling, snacks, hoeden en kleding. Er zijn ook weer heel veel tweedehands boeken te koop. Voor de kinderen is een springkussen geregeld. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen op de markt en op het terras te komen zitten om iets lekkers te eten en te drinken en andere mensen te ontmoeten.

SOMMELSDIJK

Toertocht 'Rondje Karre'

Op 2 juli wordt er weer een toertocht georganiseerd door het bestuur van ‘Rondje Karre’, om geld in te zamelen voor hospice Calando. Men gaat rijden met circa 80 oude tractoren over Goeree Overflakkee. Het vertrek is om 9.30 uur vanaf camping Elizabethhoeve in Melissant (bezichtiging mogelijk v.a. 8.00 uur). Tussen de middag zijn de tractoren te bezichtigen bij fam. Mijs, Boerenweg 7 te Sommelsdijk. De terugkomst in Melissant wordt om ongeveer 14.30 verwacht. Dan worden er diverse versnaperingen als broodjes, gebakken vis, koek en div. dranken verkocht. Ook Calando is met een stand aanwezig; hier wordt Flakkeesche koek verkocht.

Repair Café

Zaterdag 2 juli is het Repair Café weer geopend. De vrijwilligers van het Repair Café gaan samen met de bezoekers, onder het genot van een kopje koffie of thee, aan de slag om de afvalberg in ons land eigenhandig te verkleinen. “Daarbij kunt u denken aan allerlei elektrische apparatuur maar ook aan kleding, speelgoedbeesten, een koffer of een lamp. Het lukt om gemiddeld de helft van de ter reparatie aangeboden artikelen te repareren. Geldt dit ook voor uw defecte artikel? Kom langs om het uit te proberen. Reparaties zijn gratis, een vrijwillige bijdrage wordt zeer gewaardeerd maar is zeker niet verplicht. De artikelen graag schoon en droog aanbieden”, aldus het Repair Café. “De vrijwilligers zien u graag vanaf 10.00 uur bij Goed voor Goed, Gerard Walschapstraat 18 te Sommelsdijk. Aanname reparaties tot 12.00 uur. Graag tot dan want ons motto is: Weggooien, mooi niet!”

STELLENDAM

Autowasactie

Zaterdag 2 juli van 9.00 uur tot 12.00 uur organiseert de activiteitencommissie van de Hersteld Hervormde Gemeente van Stellendam weer een autowasactie op het terrein van JD Repair, Pampus 31 te Stellendam. Voor 10 euro per auto wast het autowasteam de auto’s blinkend schoon, voor in totaal 12,50 euro wordt de auto ook nog uitgezogen. Vooraf aanmelden is hiervoor niet nodig, volg op het terrein de aanwijzingen van de autowassers. Graag gepast betalen. Tijdens het wachten kan er koffie of fris gedronken worden.