Huisartsen voeren op 1 juli actie op het Malieveld

REGIO - Op vrijdag 1 juli 2022 worden alle huisartsen en hun medewerkers verwacht op het Malieveld in Den Haag. Ze voeren dan actie voor het behoud van toegankelijke huisartsenzorg. De zorg via de huisartspraktijken staat onder toenemende druk. Deze zomer worden er door de overheid nieuwe plannen gemaakt voor de huisartsenzorg en er zijn nog steeds geen concrete plannen om de druk van de huisartsenzorg af te halen. En dat is de reden voor de actieweek van 27 juni tot en met 1 juli, met de afsluitende manifestatie op het Malieveld. Wat huisartsen willen? Voor iedereen in Nederland een huisarts.

Er zijn een aantal speerpunten waarvoor de huisartsen actievoeren, namelijk meer tijd voor de patiënt, minder drukte in avond-, nacht-, en weekenddienst, minder wachtlijsten in het ziekenhuis en GGZ en aandacht voor huisvestingsproblemen. De actiedag op het Malieveld is vrijdag 1 juli van 14.00 tot 16.00 uur en is bedoeld voor huisartsen, huisartsen in opleiding, medewerkers van huisartsenpraktijken en huisartsenposten en iedereen die de huisartsenzorg een warm hart toedraagt.

En dat is de reden dat alle huisartsenpraktijken op vrijdag(middag) 1 juli 2022 alleen voor spoed geopend zijn. “U hoort via uw eigen huisarts waar u voor spoed op die (mid)dag terecht kunt. Omdat we iedereen een huisarts gunnen. Uw huisarts rekent op uw begrip”, aldus Zorggroep Haringvliet.