Impressie van de eerste mannenzangavond in Nieuwe-Tonge (Foto: Erwin Guijt).
Impressie van de eerste mannenzangavond in Nieuwe-Tonge (Foto: Erwin Guijt).

Eerste mannenzang in Nieuwe-Tonge smaakt naar meer

NIEUWE-TONGE - Je hoefde niet te raden waar je moest zijn, als je afgelopen vrijdagavond 17 juni op zoek was naar de mannenzangavond. Vanwege de warmte stonden de deuren van de hervormde dorpskerk in Nieuwe-Tonge wagenwijd open, waardoor de bassen en tenoren goed te horen waren.

Door Erwin Guijt

Aan de avond werkten het Christelijk Sliedrechts Mannenkoor Ichthus (o.l.v. Martin Zonnenberg), Peter Wildeman (organist) en ds. Bakker (HHK Nieuwe-Tonge) mee. Zo’n 160 mannen brachten met elkaar psalmen en geestelijke liederen ten gehore. "We kijken met veel blijdschap op de avond terug", laat de organisatie achteraf aan deze krant weten. "Het aantal bezoekers mag nog wel omhoog, maar we hebben veel hartverwarmende reacties gehad." 

De mannenzang zou eigenlijk al eerder plaatsvinden, maar werd door corona verzet naar juni dit jaar. De avond werd -ironisch genoeg- georganiseerd door een groepje van drie vrouwen. "Het idee leefde al een tijdje, om iets te doen met mannen- of samenzang. In Katwijk trekt de mannenzang altijd een hoop belangstelling, dus dachten we: waarom organiseren we dat hier niet in het klein?" De mannenzang op Goeree-Overflakkee was geboren. "Vanuit alle kerken in het dorp hebben we op diverse manieren ondersteuning gehad. We zijn sowieso heel dankbaar voor alle gekregen hulp." 

Volgend jaar hoopt men weer een mannenzang te kunnen organiseren, zoals het er nu uitziet waarschijnlijk in maart 2023. "Er zijn dan minder activiteiten dan in de zomermaanden het geval is. We hopen op een nog grotere opkomst, zodat we met elkaar de Heere mogen loven. Want daar draait het uiteindelijk om."