Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Sjoelmiddag

De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN houdt op maandag 27 juni een sjoelmiddag in het Buurthuus, Kloosterstraat 10. De aanvang is 13.30 uur. De kosten bedragen 5 euro, inclusief koffie of thee.

DIRKSLAND

Bingo Victoriahal

Donderdag 23 juni is er weer een gezellige bingo in de Victoriahal, Philipshoofjesweg 57. De zaal gaat open om 18.30 uur, de bingo start om 19.30 uur. Er zijn weer mooie geldprijzen te winnen en natuurlijk het lootje voor een gratis bingokaartje. In de pauze is er een lekker hapje.

GOEDEREEDE

Creatieve avond

Donderdag 23 juni is er tussen 19.00 uur en 22.00 uur weer de maandelijkse creatieve avond in Partycentrum Oostdam. Iedereen is van harte welkom met een eigen meegenomen handwerk. De avond is voor iedereen vrij toegankelijk.
Verdere informatie is te vinden op de facebook pagina van Oostdam, via het emailadres oostdam@sr-go.nl, telefonisch via 0187-49 23 21 of stuur een app naar 06-31 00 06 04.

Zenwandeling

Ook in juni organiseert Zen op Flakkee i.s.m. de Stichting ZIJN wederom meditatiewandelingen in natuurgebied de Kwade Hoek. De avond bestaat uit een wandeldeel met een – begeleide – natuurexcursie door het gebied en een meditatiedeel waarbij zitmeditatie en loopmeditatie elkaar afwisselen. Dit deel van de wandeling is in stilte. Ervaring met Zen-meditatie is niet nodig. Er wordt ter plekke een korte uitleg gegeven. Graag een eigen zitkussen of –bankje meenemen (en een eigen theemok). Neem goed schoeisel mee en een plastic zak voor op de grond. Een (bij voorkeur) lange broek en een windjack zijn ook raadzaam. De eerstvolgende Zenwandeling is op dinsdag 28 juni. De overige data zijn 26 juli en 30 augustus. Vertrek om 19.30 precies vanaf de parkeerplaats aan de Oostdijkseweg in Goedereede. Aankomst: voor zonsondergang op dezelfde locatie. Belangstellenden kunnen zich opgeven via Stichting ZIJN: tel. 0187-483366 (toets 6). Maximum aantal deelnemers per avond: 15. Deelname is gratis. Meer informatie op www.zenopflakkee.nl

OUDE-TONGE

Open schuur

Zaterdag 25 juni wordt er weer Open Schuur gehouden in Oude-Tonge, Langeweg 41A. Iedereen kan van 10.00 tot 15.00 uur zonder afspraak komen kijken in de loods van Houweling Meubelen. Er zijn heel veel kleine spullen te koop, zoals: (oude en nieuwere) glazen, serviezen, borden, bestek, lampen, tafeltjes, schilderijtjes, spiegels, kop-en-schotels, van allerlei huisraad, brocante, te veel om op te noemen. Bezoekers kunnen ook een kijkje nemen in de loods met grotere meubelen, zoals eiken en grenen kasten, tafels, banken, stoelen enz. Verder zijn er veel boeken en kledingstukken.