Afbeelding

Havenconcert pakt uit met topharpiste Lavinia Meijer

GOEDEREEDE - Met harpiste Lavinia Meijer haalt de Stichting Havenconcert Goedereede een wereldtopper naar Goedereede. Ze treedt op tijdens de veertiende editie van het Havenconcert, dat voor het eerst niet in september plaatsvindt, maar in juli. Op zaterdagavond 2 juli, om precies te zijn. Behalve de bekende harpiste spelen ook de Goereese fanfare Apollo en Gerard Alderliefste & Friends.

Door Kees van Rixoort

“Het is mooi dat we na twee Havenconcerten in coronatijd voor het eerst weer kunnen uitpakken zoals we willen”, zegt Rien Slagter, voorzitter van de organiserende stichting. “We trekken de lijn van vorig jaar door. We zetten dus niet alle zitplaatsen in rijen neer, maar op de Markt creëren we een groot terras, dat aansluit op de terrassen van de horeca. Er is ook weer een extra uitgiftepunt voor drankjes. En er komen één of twee foodtrucks, waar je een hapje kunt halen. Dat is nieuw dit jaar.”

Het terras is ingericht in overleg met de horeca. ’t Sas gaat het extra uitgiftepunt runnen. Ook is er een punt voor de deur van het Stadscafé, terwijl De Gouden Leeuw zich meer richt op publiek dat wat wil eten.

Volgens Slagter is het Havenconcert anno 2022 verder geprofessionaliseerd. Dat blijkt bijvoorbeeld ook uit meer sanitair, waaronder een damestoilet, en een betere presentatie van de sponsors van het muzikale evenement op een steiger tussen het drijvende podium en de Noordzijde Haven.

Eén groot terras

Maar waar het natuurlijk allemaal om draait is het muzikale programma. Slagter: “Het Havenconcert is in feite één groot, gezellig terras met muziek voor elk wat wils. Traditioneel trappen we af met een optreden van Apollo. Daarna is Lavinia Meijer te zien en te horen. Zij is wereldberoemd. We zijn er trots op dat deze muzikale ster in Goedereede komt spelen. De afsluiter is Gerard Alderliefste & Friends, een band van acht man. Ze spelen Frans hitrepertoire: bekende chansons, die perfect passen bij de ongedwongen sfeer van een terras: drankje, gezelligheid, zonnetje… Ja, we hopen natuurlijk op mooi weer.”

Het Havenconcert begint om 20.00 uur. Spreekstalmeester is Patrick Polie. De toegang is gratis. Wel komt de organisatie langs om een bijdrage te vragen. Wie donateur wil worden, kan op de website kijken hoe dat werkt. Op de website, www.havenconcert.nl, is ook meer informatie over onder andere de programmering te vinden. Adviesgroep De Vogel is met Fitr de trotse hoofdsponsor van het Havenconcert. Zij bieden hun leden graag een ontspannen avond aan op zaterdag 2 juli. Volgende week vertellen zij hier meer over.