Jaap Tanis vertelt aan een schoolklas over de visserij.
Jaap Tanis vertelt aan een schoolklas over de visserij.

Visserijfamilie Jaap Tanis uit Ouddorp in tv-programma ‘Boven Water’

GOEREE-OVERFLAKKEE – BNNVARA presenteert vanaf maandag 27 juni gedurende zes weken op NPO 2 de tv-documentaireserie 'Boven Water'. De uitzendingen beginnen steeds om 22.10 uur. In deze serie zijn - gedurende een lange tijd - vijf familiebedrijven in ons land gevolgd die in verschillende bedrijfstakken het moeilijk hebben om nog rendabel te kunnen functioneren. Voor sommigen zelfs een strijd om het hoofd nog boven water te kunnen houden.

Door Jaap Ruizeveld

Eén van de bedrijven die in de zes afleveringen in beeld wordt gebracht is de vissersfamilie Jaap Tanis uit Ouddorp, die met de kotters GO 38 en 48 (thuishaven Stellendam) hun beroep uitoefent maar die evenals zijn collega’s steeds meer in de knel komen door onder andere de Brexit, een kleiner wordend bevisbare Noordzee, het verbod op pulsvisserij en visprijzen die niet meestijgen met de olieprijs. Gericht wordt zoon Christiaan Tanis en de bemanning op de GO 48 gevolgd. Er wordt een week meegevaren op de kotter bij de visvangst, maar ook is er ruime aandacht voor de activiteiten bij de visafslag in Stellendam, het werk in de 'schuur' op de wal en uiteraard wordt ook het thuisfront bij alles betrokken.

Naast de familie Tanis uit Ouddorp worden nog vier andere familiebedrijven gevolgd in de tv-serie. Een kermisexploitant; een transportbedrijf dat klem zit in een markt waar onderbetaalde buitenlandse chauffeurs en dalende prijzen een feit zijn, een stomerij die door energiebedrijven en banken in de steek wordt gelaten en een familie die doorlopend in gevecht is met supermarktketens om een eerlijke prijs te krijgen voor hun producten. In een publicatie over de tv-serie Boven Water stelt BNNVARA: 'Familiebedrijven vormen de onmisbare ruggengraat van onze economie. Gerund door hardwerkende families - vaak generaties lang - waarbij voor hen de toekomst voor hun bedrijf en personeel zwaarder weegt dan het maken van snelle winst. Maar de toenemende macht van grote partijen brengt hun voortbestaan in gevaar.' 

Twintigtal contacten

“Eind december 2021 benaderde BNNVARA ons of wij als visserijbedrijf mee wilden werken aan opnames voor de tv-serie”, vertelt Jaap Tanis. “Ik heb het toen overlegd met mijn zoon Christiaan, schipper op de GO 48 Cornelis Senior, en die stemde ermee in. Het is vervolgens een lang traject met veel contacten geweest. Ik schat in zo’n 20 keer. Ook de gevolgen van de covid-periode zullen vertragend gewerkt hebben bij de productie.  Er werd op diverse locaties gefilmd, er waren bezoeken, bij ons thuis in Ouddorp, aan de wal in de Stellendamse haven en onder andere bij de visafslag. Een productieteam met regisseur ging een week mee op zee. Er werden opnames gemaakt bij de revisie van de motor toen onze kotter bij Maaskant in dok lag en er is gefilmd bij een proefvaart op het Haringvliet. Wij zien uit naar de presentatie van de eerste delen van de tv-serie en uiteraard naar de uitzendingen op NPO 2 vanaf 27 juni." 

Heden en verleden

Actualiteit en nostalgie, het maakt allemaal onderdeel uit van het levenspatroon van Jaap Tanis, zijn gezin en het familiebedrijf. Zelf begon hij in 1974 als 16-jarige als machinist op één van de kotters die tot het familiebedrijf behoorden. Oorspronkelijk waren het er zelfs drie (GO 28, 38 en 48), met prachtige namen zoals Op Hoop van Zegen en De Vertrouwen en naar vader vernoemde: Cornelis Senior. Die startte met zijn drie zoons het bedrijf op. Jarenlang viste de familie met de boomkor op schol, tong, tarbot en griet. Jaap Tanis: "Het was een florerend bedrijf. En wij niet alleen. Op Goedereede was er vele jaren een prachtige vloot met trotse vissers, honderden gezinnen leefden van de visserij. Dat we nu in deze moeilijke situatie zitten, heeft er vooral mee te maken dat wetgeving te vaak en te rigoureus verandert, ons visgebied kleiner wordt, onkosten oplopen, het pulsverbod kwam en door diverse andere omstandigheden."

Schipper Christiaan Tanis op de GO-48 (Foto: Wim van Vossen).