Afbeelding
Foto:

Oud-klasgenoten halen herinneringen op bij reünie

STELLENDAM – Een reünie is bij uitstek een gelegenheid om herinneringen op te halen en eens uitgebreid bij te praten. Dit was zaterdag ook het geval in de christelijke basisschool Het Kompas in Stellendam.

Tekst en foto: Adri van der Laan

De reünie werd gehouden door leerlingen van de zesde klas (tegenwoordig groep 8) van het leerjaar 1981-1982. Het is binnenkort veertig jaar geleden dat de leerlingen van deze klas uitwaaierden naar het voortgezet onderwijs. Een deel van de toenmalige klasgenoten verloor elkaar uit het oog en een deel ontmoette elkaar nog regelmatig, doordat ze op hetzelfde dorp bleven wonen. Bij een gelegenheid ‘in het land’ ontmoetten twee oud-klasgenoten elkaar. Dit waren Wim van Rossum en Leendert van Wezel, zij kwamen met elkaar in gesprek en het idee ontstond om een reünie te organiseren, omdat het dit jaar veertig jaar geleden is dat ze als klas bij elkaar waren geweest. En zo geschiedde. Samen met aantal andere oud-klasgenoten werden alle 35 leerlingen opgespoord en uitgenodigd voor de reünie. Het resultaat was dat er zaterdag ongeveer dertig mensen in de gemeenschapsruimte van de school aan de Schoolstraat bijeen waren.
Naast de toenmalige leerlingen waren ook de ‘juffen en meesters’ uit die tijd ook aanwezig. Iedereen was gevraagd om foto’s in te sturen en het resultaat werd zaterdag vertoond. Natuurlijk gaf dit veel gespreksstof en oude verhalen kwamen weer bovendrijven.

Natuurlijk moest er ook een groepsfoto worden gemaakt en verder werd er onder het genot van een hapje en een drankje nog een tijdje doorgepraat.