DIRKSLAND

Avond over diabetes en voetzorg

Diabetesvereniging Nederland en Zorggroep Haringvliet en de daaraan gesloten huisartsenpraktijken in Voorne-Putten en Goeree Overflakkee organiseren een avond over voetzorg in Herv. Verenigingsgebouw Onder De Wiek, Ring 57, van 19.30 tot 21.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur. Het evenement is gratis. Voor wie alvast de webinars wil zien: stuur een berichtje naar activiteiten@dvn.nl.
Belangstellenden kunnen zich inschrijven op secretariaat@zghv.nl
Meer informatie: 06-22993624.

GOEDEREEDE-HAVENHOOFD

Tuintjesmarkt

Zaterdag 25 juni van 9.30 uur - 14.00 uur, verwelkomen de bewoners van 't Hôôd belangstellenden van harte voor de tweede editie van de tuintjesmarkt.

MIDDELHARNIS

Zomercompetitie bridgeclub

Vandaag (dinsdag 14 juni) is de zomercompetitie van Bridgeclub Menheerse begonnen. Tot eind augustus is iedereen op dinsdagavond welkom om in De Staver te komen bridgen. Belangstellenden voor deze gezellige denksport, zijn van harte welkom om eens te komen kijken. Voor wie het spel al enigszins beheerst, is het zomeravondbridge een manier om eens aan te schuiven en mee te spelen. De avonden beginnen om 19.30 en eindigen meestal rond 23.00 uur (entree € 5 per paar, inschrijven voor 19.20 uur). Nadere informatie is te verkrijgen bij secretaris Ruud Mulder, via email (bridgeclubmenheerse@gmail.com) of de telefoon van de club (06 25179961).

'Lokale' optredens Diekhuus

A.s. zaterdag 18 juni wordt het seizoen afgesloten met het Diekhuus live ‘Midsummer festival’. Een dag vol lokale optredens van bands en artiesten, ook zijn er gedurende het evenement films en een foodcourt. Van 14:00 tot 21:00 uur kunnen bezoekers genieten, relaxen en bijkletsen onder het genot van goede muziek en een hapje en een drankje. Tickets zijn verkrijgbaar via www.hetdiekhuus.nl.

Fietsdag Ouderen

Als het weer goed is, gaat de O-G-O op zaterdag 18 juni weer met elkaar fietsen. Vertrek: 10.30 uur vanaf het parkeerterrein bij Tieleman Keukens aan de Koorndreef in Middelharnis. De reis gaat naar Bruinisse, waar men na een "12 uurtje" de rit vervolgt over Schouwen-Duiveland. Op de terugweg stopt men voor een bakje koffie bij PUUR by Rich (voorm. Meerzicht) om daarna weer huiswaarts te keren en tussen 16.00 en 16.30 uur weer te eindigen in Middelharnis. Deelname kost voor leden €10,- p.p. Niet-leden zijn uitdrukkelijk welkom, maar betalen €15,-. Aanmelden kan bij Marrie Breeman: 0187-484559 of 06-1305 8237. 

Bingo bij ZIJN

De activiteitencommissie van Stichting ZIJN houdt op woensdagmiddag 22 juni een bingo voor jong en oud in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat. Om 13.00 uur gaan de deuren open voor de bezoekers, de eerste ronde begint om 13.30 uur.

NIEUWE-TONGE

Jaarmarkt

D.V. zaterdag 18 juni is er een jaarmarkt op het terrein van de HHG, Westdijk 37. Er is weer van alles te vinden: rommelmarkt, kaas, groente etc. Er is ook een veiling van mooie spullen en diensten. Ook zal er een demo worden gehouden door politiehonden.

OUDDORP

Zomerfair

Zaterdag 18 juni a.s. organiseert de Doopsgezinde Gemeente Ouddorp haar zomerfair. De fair wordt in en rondom de kerk gehouden vanaf 09.00 uur tot 14.00 uur. Er is zoals gebruikelijk gerookte vis en friet te koop. Nieuw dit jaar is de verkoop van het eigen Menniste brood. Verder is er kleding, boeken, speelgoed en antieke spullen. Ook zal er kaas zijn van Kaaswinkel Dammers. Kinderen kunnen meedoen met onder andere een Mega-Jenga spel. Op www.doopsgezindouddorp en de Facebookpagina van de Doopsgezinde Gemeente Ouddorp is de laatste informatie te vinden.

Kleedjesmarkt

Op zaterdag 25 juni organiseert de Activiteitencommissie van de Hervormde Kerk weer haar kleedjesmarkt in de tuin van de dorpskerk in de ring van Ouddorp. Op deze dag kunt u zelf uw spulletjes verkopen op een meegenomen kleedje of tafeltje. Een plaatsje huren kost €10,00. Dit bedrag komt ten goede aan de kerk. Aanmelden voor een plaatsje kan via activiteitencommissie@hervormdouddorp.nl of via 06-23464879. Let op: er is plaats voor ongeveer 30 kleedjes, dus wees er snel bij. De markt is van 9.30 tot 15.30 uur. De commissie zorgt op de dag zelf voor een gezellig terras met koffie en lekkers. 

Open dag pluktuin

A.s. zaterdag 18 juni is er van 10.00 tot 16.30 uur een open dag in pluktuin 'Bloemenliefde', Hazersweg 56. Naast de activiteiten van de pluktuin (bloemen plukken, een kinderworkshop en een bakje koffie/thee met taart) worden er wafels gebakken voor het goede doel: activiteiten in Malawi door de stichting Timotheos.

OUDE-TONGE

Concert

Op donderdag 16 juni a.s. organiseert Fanfareorkest Vooruit een openluchtconcert. Dit concert vindt plaats op de Kaai in Oude-Tonge en begint om 19.00 uur. Iedereen is welkom om te komen luisteren, de toegang is vrij.

Kledinginzameling

Zaterdag 18 juni is er weer een kledinginzamling voor de zustergemeente van de PKN te Uzon (Roemenië). Inzameladres: Capelleweg 48 (bij het grijze hek). Van 9.30 uur tot 11.30 uur staat men klaar om schone, goed bruikbare kleding in ontvangst te nemen. Bij twijfel aan de bruikbaarheid van kleding of voor vragen, neem contact op met dhr. A. Klem. Zijn telefoonnummer: 641304. Graag vrijdagavond bellen tussen 19.00 en 20.00 uur. Een gift voor de transportkosten is door de huidige brandstof prijzen meer dan welkom.

OOLTGENSPLAAT

High tea en bingo

De plaatselijke commissie van Stichting Zijn organiseert vrijdag 17 juni a.s. om 14.00 uur een High tea inclusief een bingokaart bestaande uit zes rondes en een superronde voor een volle kaart, kosten € 22,50. Een High Tea bestaat uit thee of koffie met daarbij allerlei lekkere zoete en hartige hapjes. Locatie: ’t Centrum, Weesmolenstraat 12. Men kan zich aanmelden t/m 13 juni a.s. bij Ati Verwoerd 06-40701181.

SOMMELSDIJK

Bingo O-G-O

Woensdag 15 juni is er een bingo van de O-G-O, vanaf 13.30 uur en de zaal (Sperwer 55) is open om 13.00 uur. Een kopje koffie/thee is gratie bij binnenkomst. Men speelt 9 rondes voor € 3.50 . Daarnaast nog 9 gratis prijsjes. En in de pauze is er verkoop van twee extra rondes voor € 1,- per ronde. Er is ook nog een verloting. De toegang is gratis.

Bingo bij de Zwaluw

Zaterdag 18 juni is er bingo bij Wijkvereniging de Zwaluw aan de Sperwer 55. Er worden tal van rondjes gespeeld. Deze avond kunt u de stempelkaart inleveren voor een extra rondje. Zaal open 19.00 uur, aanvang 19.30 uur.

STELLENDAM

Visverkoopactie

Op zaterdag 25 juni a.s. hoopt de HHG weer de jaarlijkse visverkoopactie te organiseren. Er zijn verse Hollandse Nieuwe, gebakken lekkerbekken en kibbeling. Locatie is het Oranjeplein bij de Plus, Oranjeplein 1 te Stellendam, van 08.00 - 13.30 uur.

Tuintjesmarkt

Zaterdag 25 juni van 9.30 tot 15.00 uur, vindt weer een tuintjesmarkt plaats. Op deze dag is er van alles en nog wat te vinden en te doen: sieraden, ponyrijden, springkussens voor de jeugd, rondritten met speciale auto's en koffieterrasjes. De organisatie vraagt om indien mogelijk per fiets of lopende te komen, i.v.m. de beperkte parkeerruimte.