Watertoren in de steigers: tot eind 2022 reclamezuil


DIRKSLAND - Vanaf half juni staat de watertoren van Dirksland in de steigers. In opdracht van de eigenaar, de gemeente Goeree-Overflakkee, voert Aannemersbedrijf Cauwenborgh uit Bergen op Zoom restauratiewerkzaamheden uit. De restauratie neemt ongeveer een halfjaar in beslag en duurt dus tot eind 2022.

Door Kees van Rixoort

Cauwenborgh gaat het metsel- en voegwerk herstellen en waar nodig vervangen. Daarnaast voert het bedrijf betonreparaties uit en brengt het nieuwe dakbedekking aan. Ook krijgt de watertoren een schilderbeurt, zowel binnen als buiten.

Een deel van de werkzaamheden bestaat tot slot uit het verwijderen van de niet-originele onderdelen uit de toren. Daarbij gaat het vooral om wat nog rest van het restaurant dat tussen 2007 en 2009 in de watertoren gevestigd was. Geld voor de restauratie van de watertoren is beschikbaar gesteld door de gemeente en de provincie Zuid-Holland.

De Stichting Watertoren Dirksland wil van de gelegenheid gebruikmaken om het steigerdoek rond de toren beschikbaar te stellen als advertentieruimte. Bedrijven kunnen adverteren om hun bekendheid te vergroten en/of de publieksgerichte toekomst van de watertoren te ondersteunen. Volgens de stichting, die op deze manier extra inkomsten hoopt te genereren, is het een opvallende locatie, waar veel auto’s langs rijden. Het zou gaan om 12.000 verkeersbewegingen per dag.

Bedrijven die willen adverteren op deze bijzondere, tijdelijke reclamezuil kunnen zich melden via www.pointofficesupport.nl/contact.