Afbeelding
Foto:

Oecumenische maaltijd levert geld op voor vluchtelingen en hospice

MIDDELHARNIS - In de weken voor Pasen, in de zogenaamde veertigdagentijd, worden er in de Exoduskerk op de dinsdagavonden sobere maaltijden gehouden. Deze maaltijden worden georganiseerd door de Oecumenische Werkgroep Goeree-Overflakkee (de drie R.K. parochies van de Heilige Familie, de Remonstrantse Kerk, de Emmaüskerk en de Exoduskerk). Dit jaar werd er gecollecteerd voor Syrische vluchtelingen in Middelharnis en voor hospice Calando.

Alle mensen zijn welkom om de maaltijden mee te maken. Dit jaar is er gecollecteerd voor de Syrische vluchtelingen, die een tijdje op een boot in de haven van Middelharnis verbleven. Begin april moesten deze mensen helaas al vertrekken, dus heeft OWGO toen al giften overgemaakt die met de collecte zijn gefinancierd. Men was erg blij met deze middelen. Het tweede doel was Hospice Calando. Het hospice wil gaan uitbreiden om de toenemende én veranderende vraag naar palliatieve (hospice)zorg op Goeree-Overflakkee te kunnen waarborgen. En daar is geld voor nodig.

Namens OWGO hebben Arja Abramse en Hannie de Visser op 8 juni een cheque overhandigd aan Calando. De mensen van Hospice Calando zijn er erg blij mee.