Romy Doornhof is het 500e lid van DVV'09
Romy Doornhof is het 500e lid van DVV'09

DVV’09 beleeft topseizoen

Algemeen

DIRKSLAND - Het eerste elftal van DVV’09 is dit voetbalseizoen voor het eerst in de geschiedenis kampioen geworden en zit mede daardoor in een positieve flow. Het ledenaantal is gegroeid naar 500. Romy Doornhof werd recent als 500ste lid met alle egards verwelkomd.

DVV’09 is een voetbalclub uit Dirksland. Deze voetbalclub is in 2009 opgericht na een fusie tussen VVD en DES. “DVV’09 is een club waar gezelligheid een van de prioriteiten is” stelt woordvoerder Levi Bestman. Men organiseert ieder jaar een jeugdkamp, er gaan veel teams op trainingskamp en men vindt het belangrijk dat het in de kantine gezellig is. Afgelopen seizoen zal de boeken in gaan als een onvergetelijk seizoen. Het eerste elftal is namelijk kampioen geworden. 

Het seizoen begon wat moeizaam met drie gelijke spelen in de eerste vijf wedstrijden. Maar daarna volgde een reeks van 11 overwinningen op rij. “Hierdoor werd de sfeer steeds beter, werd het steeds drukker op de vereniging en daardoor werd het nog gezelliger op ons sportpark” zegt Bestman. Daarna volgden de laatste loodjes. De voorsprong op concurrent OHVV was er, maar ook zij bleven winnen, en daardoor moesten de mannen van trainer John Kleijn dat ook blijven doen. “Sommige wedstrijden verliepen wat moeizaam, maar toch wisten we dankzij de steun van vele supporters de overwinning over de streep te trekken” zegt Bestman. 

500ste lid
Hierdoor was men na FIOS - DVV (0-3) in juichstemming. Voor het eerst in de geschiedenis wist DVV’09 1 kampioen te worden. Aan deze prestatie is jarenlang gewerkt, en dat werd natuurlijk gevierd ook. Maar het kampioenschap was niet het enige wat gevierd is op het sportpark, stelt Bestman: “We zijn namelijk niet alleen gegroeid op het gebied van voetbal, maar ook ons aantal leden is gegroeid. Zo hebben we afgelopen seizoen onze 500ste aanmelding ontvangen. Dit is natuurlijk een prachtig aantal en hier zijn we hartstikke blij mee.”

Deze “overwinning” heeft men dan ook gevierd door het 500ste lid, Romy Doornhof, in het zonnetje te zetten. Romy is 7 jaar oud en is in de rust van de wedstrijd DVV - Abbenbroek (6-0) in het zonnetje gezet door voorzitter Rob van Gils. Zo kreeg zij een bal die gesigneerd is door de kampioenen van het eerste, en ook kreeg ze een nieuw trainingsjasje met haar eigen naam erop. “Dit is een stijgende lijn die we graag proberen door te zetten richting aankomend seizoen en de seizoenen die daarop gaan volgen” zegt een enthousiaste Levi Bestman.